Mateja gre na olimpijado!

Na jubilejnem 20. državnem tekmovanju iz geografije, ki je potekalo 14. aprila 2015 na Gimnaziji Murska Sobota, sta oba naša dijaka, ki se uvrstila na tekmovanje, Mateja Počivalšek iz 3. b in Luka Tacer iz 2. b, dosegla zlato priznanje. Od 70 finalistov, ki so uspeli priti do državnega tekmovanja (v osnovi je tekmovalo preko 600 srednješolcev) sta se naša dijaka uvrstila med prvih 16 v Sloveniji in z odličnim rezultatom opravila zelo težko preizkušnjo.

Tekmovanje je bilo tokrat izredno težko. Potekalo je v dveh delih. Prvi del je bil teoretičen na temo Kmetijstvo in družinsko kmetovanje, drugi del pa je vseboval terensko delo, ki je bilo na težavnostni stopnji svetovne olimpijade.

Naš skupni trud se je izplačal in cilj smo dosegli. Mateja in Luka sta zelo suvereno premagala 54 tekmovalcev in za las zgrešila uvrstitev na svetovno olimpijado. Upam, da bomo uspeli pridobiti zeleno luč za evropsko olimpijado, kjer pa bosta naša dijaka vsekakor sodelovala.

ISKRENE ČESTITKE OBEMA!

Mentorica: Alenka Virant, prof. geo.

Več o samem tekmovanju in nekaj fotografij na spletni strani Gimnazije Murska Sobota.

 

DOPOLNJENO 13. 5. 2015:

Mateja se je s svojim dosežkom uvrstila na balkansko geografsko olipijado, ki bo potekala v Beogradu. Več v prispevku na Kozjansko.info.

Foto: Kozjansko.info

Dostopnost