Maturantska ekskurzija 2016

V četrtek, 25. avgusta 2016, smo se gimnazijci četrtih letnikov zbrali pred našo šolo in se polni pozitivne energije ter pričakovanj odpravili na dolgo pot proti sončni Španiji. Na naši skoraj celodnevni vožnji ni manjkalo dobre volje, zabave in glasbe. Naporno pot nam je popestril tudi postanek v Monaku, kjer smo doživeli delček pestrega nočnega življenja bogatašev. Po naporni nočni vožnji smo se v petek dopoldne ustavili v Gironi, natančneje v Figueresu, in si ogledali muzej neverjetnega umetnika Salvadorja Dalija, se sprehodili skozi mestece in nadaljevali svojo pot proti Costa Bravi. V petek popoldne smo srečno prispeli v Blanes, naš ‘kraj zločina’, v katerem smo doživeli ogromno zabavnih dogodivščin.

Prvi večer, oziroma prva noč, se je začela s tako imenovanim ‘white party-jem’ v naši najljubši diskoteki Areni. V belih oblačilih smo Špancem pokazali, kako žuriramo Slat’nčani. Naslednji dopoldan smo preživeli na plaži, kjer smo si čas krajšali z igrami, ob katerih smo se veliko nasmejali, popoldne pa smo si ogledali mestece Tossa de Mar, ki ga nekateri po videzu primerjajo kar z Dubrovnikom. Tam smo imeli tudi nekaj prostega časa. Sobotni večer so zaznamovale viteške igre, na katerih smo obrok zaužili brez pribora. Cel piščanec nam je zato predstavljal kar velik izziv, dogajanje ob hrani pa so popestrili izurjeni vitezi in kasneje tudi nadarjeni glasbeniki ter plesalci flamenka. Sledila je še ena naporna noč, in sicer zabava v bolj elegantnih oblačilih. Naslednji dan smo uživali v Marinelandu, kjer nas je najbolj fasciniral šov papig, morskih levov in delfinov, nekaj adrenalina pa so nam po krvi pognali tudi tobogani. Nedeljska noč je bila bolj umirjena, saj nas je naslednji dan čakal naporni ogled Barcelone. Tam smo si ogledali znamenito Sagrado Familio, se sprehodili skozi park Guell in se ustavili na razgledni točki, ki nam je odprla pogled na mogočno katalonsko prestolnico. Na svoj račun smo prišli tudi nogometni navdušenci, saj smo si lahko ogledali Camp Nou, navdušile pa so nas tudi vse vrste morskih živalic v barcelonskem akvariju. Manjkalo ni niti prostega časa, dobre hrane in nakupovanja, pozno popoldne pa smo se odpravili nazaj v naš hotel in se pripravili na ‘Packa party’. Našo zadnjo noč so zaznamovale popisane majčke, nora energija ter nočno oziroma že kar jutranje kopanje. Naslednji dan smo preživeli predvsem na plaži v Lloret de Maru, kjer smo se za kakšno urico morali predati neizmerni utrujenosti. A vsega lepega je enkrat konec … Popoldne smo se žal morali posloviti od velikih plaž, vročega sonca in divjega morskega življenja. Sledil je le še let proti Sloveniji in podelitev maturantskih diplom.

Maturantski izlet je bil res nekaj posebnega. Podirali smo rekorde v neprespanih nočeh ter druženju s prijatelji, ogromno smo videli in doživeli, se nasmejali do solz, stkala so se nova prijateljstva ter tudi simpatije, med sabo smo se povezali v veliko celoto – res neprecenljivo. Veliko vlogo so odigrali tudi vodič Igor, animatorka Lucija in naše najboljše profesorice, gospe Jagodič, Ocvirk in Virant, ki so z lahkoto prenašali našo divjo najstniško naravo in zato smo jim vsi zelo hvaležni.

Lana Masnec, 4. a

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

 

Maturantje so o potovanju povedali:

‘Na našem maturantskem izletu je bilo noro. Ni manjkalo izletov, sproščanja na plaži pa tudi zabave do jutranjih ur. Dostikrat so nas ljudje zamenjali za sardelice na plaži, saj je bil takrat čas za naš počitek.’ N. B.

‘Uživala sem v druženju s sošolci po sončni Španiji, raziskovala nove kraje, plavala v toplem morju in se zabavala ob večerih.’ K. K.

‘Bilo mi je zelo všeč, užival sem v vsakem delčku sekunde.’ F. V.

‘Maturantski je bil zakon! Družili smo se med sabo ter navezali nove vezi in trdnejša prijateljstva. Seveda brez zabave ni šlo, kar je bilo zakon.’ T. K.

‘Maturanc zaznamovan s sončno Španijo, neprespanimi nočmi, dobro glasbo in še boljšo družbo. TOP!’ A. E.

‘Sončne in peklensko vroče dni smo preživljali na plaži, malo hladnejše večere in noči pa v diskoteki ob zvokih pop latina in pitju sangrie. Hočemo nazaj!’ A. K.

‘Maturanc 2016 je bil pester! Nikoli nam ni bilo dolgčas, podnevi smo potešili radovednost okoliških mest in atrakcij, ponoči pa radovednost zabave in naše zmožnosti ostati buden. Viva la noche, viva la fiesta!’

‘Nice trip! Kljub dolgi vožnji smo polni energije prispeli na naš cilj, kjer smo doživeli 5 popolnoma nepozabnih dni.’

 

Dostopnost