Maturantska ekskurzija po Italiji

V ponedeljek, 26. 8. 2019, smo se dijaki 4. c in 4. d odpravili na nepozabno 5-dnevno maturantsko ekskurzijo po Italiji. Spremljali so nas ga. Pihlar, ga. Kovačič in g. Pokorn ter zdaj že naša dobra prijatelja Gregor in Gregor (Vodnik in animator). Ob 3. uri zjutraj smo se odpravili iz Rogaške Slatine ter med potjo proti Italiji pobrali še preostale dijake. Vožnja je bila pestra in skoraj nam je žal za tiste, ki so nameravali še malo podremati, saj nas je spremljala glasna glasba. Okoli poldneva smo prispeli v mesto Ravenna, kjer smo si ogledali Dantejevo grobnico, mavzolej Gala Placidija in baziliko San Vitale. Ker je vodnik ocenil, da je naša stopnja zanimanja za mozaike čez nekaj časa upadla, smo kmalu dobili čas za kosilo. Nato smo se nastanili v Riminiju, končno smo skočili v morje. Po večerji (mimogrede, hrana je bila res odlična) je sledil prvi večer v diskoteki in preizkus delovanja skenerjev (ga. Pihlar in ga. Kovačič), katerim se ni dalo izogniti vsako polno uro.

Vsi neprespani smo se v torek zjutraj odpravili proti državici San Marino. Sprehodili smo se po mestu, pojedli kosilo in se nato odpravili v Rimini, kjer smo na plaži naredili izbor za ‘naj bejbo plaže 2019’. Dekleta smo namreč preobrazila naše fante v nežnejši spol, izvedli smo tudi modno revijo. Bravo, fantje! Zvečer je ponovno sledila zabava v diskoteki.

V sredo smo dan preživeli v Mirabilandiji, zabaviščnem parku, polnem toboganov in vlakcev smrti. Po večerji je sledil edinstveni ‘beach party’, ki smo ga nadaljevali v diskoteki, na ‘neon partiju’.

V četrtek smo se odpravili na ogled mesta Rimini in parka Italia in Miniatura, kjer se je odvijala bitka z vodnimi topovi. Ko smo punce nedvoumno premagale fante, smo se vsi premočeni odpravili v hotel. Nato so na plaži sledile še igre brez meja in obmetavanje z barvami, ob tem so nastale ‘ful instagramy fotke’. Po skoku v morje in večerji smo tekmovali še v pripravljanju obroka ameriške vojske in se po razglasitvi zmagovalcev odpravili na poslednjo zabavo v diskoteko.

Zadnji dan je bil čas, da zapustimo Rimini in se odpravimo nazaj v Slovenijo. Na poti smo si ogledali še dirkališče v Imoli in spomenik legendarnega Ayrtona Senne, ki je tam odpeljal svoj poslednji krog. Obiskali smo tudi muzej sladoleda, katerega najboljši del je bila degustacija na koncu. Tako se je zaključila naša nepozabna, enkratna in zabavna ekskurzija, kjer smo se res povezali v pravo družino, zdaj pa se že v šoli pripravljamo na trdo delo.

Maša Golob, 4. c

[Not a valid template]
Dostopnost