Maturantski ples 2019

Od stroge klasike s koraki četvorke ter dunajskega in angleškega valčka do ritmične sambe in divje kavbojske polke. Tako nekako bi lahko opisali naš plesni večer, ki se je odvijal v petek, 18. februarja, na dan, ki smo ga nestrpno pričakovali.

Govorimo o dogodku, ki si ga bomo zagotovo najbolje zapomnili maturanti, saj je to bila za nekatere najdaljša noč, raztegnjena od pozne dvajsete do rane pol šeste. Prav tako tega večera ne bodo pozabili naši starši, sorodniki in učitelji, ki smo jih nedvomno impresionirali, če ne ravno s plesnimi koraki, pa z našim odgovornim in odraslim videzom. Naš večer se je pričel z glasbeno točko dijakinj Špele Došler in Borne Turner, nato pa smo dobili vlogo pevcev prav vsi, saj je bila naslednja na sporedu himna »Gaudeamus igitur«. Tako smo ‘prebili’ led in pričeli s standardnimi plesi, zatem pa še zaplesali z učitelji in starši. Sledila je težko pričakovana večerja, po njej pa kratek počitek. Tega je mnogo maturantov dobro izkoristilo za slikanje, popravke ličil, oddih pri mizi z domačimi, nekateri pa tudi za obrat ali dva na plesišču. Sledil je drugi del plesnega programa, katerega vrhunec je zagotovo bil tango. Pa ne le zaradi čarobnosti in strasti samega plesa, temveč tudi zaradi obilice smeha zaradi naših plesnih napak. Marsikateri maturant si je po tem preizkusu oddahnil in se kasneje bolj sproščeno zavrtel v ritmih glasbene skupine Karneval, ki nas je spremljala vse do jutranjih ur. Medtem pa seveda nista manjkali niti polnočna četvorka in torta velikanka s kar petimi različnimi okusi.

Tako se je naš večer (za nekatere tudi dan) počasi bližal koncu. Kljub utrujenim nogam, napetosti in obilici stresa (sploh pri tangu ali ‘uno dos tres’) je bil ta večer resnično zabaven in nepozaben. To pa zagotovo ne bi bilo mogoče brez našega plesnega učitelja Marka Vlaha, povezovalk celotnega programa Stele Prah in Ane Šket, podpore domačih in seveda učiteljsko-vzgojiteljskega zbora naše šole!

Manca Posilović in Karel Šipec, 4. a

Foto: Foto Nareks

 

 

[Not a valid template]
Dostopnost