Maturantski ples 2022

Naša čarobnost se je pričela v petek, 1. 4. 2022, ko se je na Šolskem centru v Rogaški Slatini zgodil eden najbolj pričakovanih in cenjenih dogodkov med dijaki zaključnega letnika. Gre za posebno prelomnico ob zaključku srednješolskega izobraževanja – slavnostni maturantski ples. Večer, poln neverjetnih občutkov, čustev ter zabavnih in nepozabnih spominov.

Priprave za ta večer so se začele že nekaj mesecev prej z iskanjem maturantskih oblek in s pričetkom učenja plesnih korakov. S svojo pozitivno energijo nas je skozi vse ure plesa vodil plesni učitelj plesne šole Pingi, Aljaž Gašperič. Svoje znanje je skozi zabavne ure prenesel na nas, mi pa smo to lahko dokazali v desetih plesnih točkah. Po nekaj tednih smo se morali lotiti tudi sestavljanja našega programa, pri katerem smo pokazali veliko odgovornosti in resnosti. Kljub vsemu šolskemu delu smo našli tudi čas za to.

Prehitro je prišel tisti petek, 1. april, dan, ko je vsak od nas v sebi čutil nenavaden občutek. Kljub tremi smo vedeli, da bomo vse dobro izpeljali in da nas bodo naši starši, prijatelji, razredniki in učitelji občudovali. Maturantski ples sta z glasbeno točko otvorila Tinka Grat in Tine Pirš, za tem je sledila poloneza parov in maturantska himna Gaudeamus. Z lepimi besedami sta nas po himni in otvoritveni četvorki nagovorila tudi ravnateljica Šolskega centra Rogaška Slatina, mag. Dubravka Berc Prah, ter župan občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič. Njune modre besede so nas popeljale v prvi sklop plesov – standardnih plesov.

Ko smo s prvim plesnim sklopom očarali naše sorodnike, prijatelje ter predvsem naše starše, smo jih morali za tem narediti še bolj ponosne in smo jih vljudno povabili na ples s starši. Zavrteli smo jih po plesišču ter se jim zahvalili za vso pomoč in podporo, ki nam jo dajejo na naši življenjski poti.

Po kratki pavzi smo se urno vrnili na plesišče, kjer smo se predstavili po razredih in se zahvalili našim zlatim razredničarkam: razredničarki 4. a, prof. Mateji Jagodič, razredničarki 4. c, prof. Andreji Novak, razredničarki 4. d, prof. Gabrijeli Fürlinger, ter razredničarki 3. e, prof. Mateji Črnelič Balon. Ogreli smo se za drugi sklop plesov pri katerih smo energijo v dvorani le še povečali, aplavz pa je bilo slišati tudi izven dvorane.

Po okusni večerji je sledil sproščen del večera. Ob dobri glasbi skupine Karneval smo se na plesišču zavrteli ne samo mi, ampak tudi naši starši, sorodniki in ostali gostje. Deležni smo bili ogromno pohval, tako s strani profesorjev kot s strani družine in gostov, ki so bili navdušeni. Vse do zgodnjih jutranjih ur smo se v čudovito okrašeni športni dvorani Janina, polni balonov, zabavali in v sklenjenem krogu pričakali tudi našo torto, ki je bila samo še pika na i.

Noč, preživeta v odlični družbi, je bila eden izmed najlepših trenutkov našega življenja in nam bo zagotovo vsem ostala v prijetnem spominu. Zaradi nje se bomo še toliko raje spominjali nepozabnih srednješolskih dni in hvaležni bomo, da te noči nismo izpustili.

Ema Centrih in Klara Hrup

Dostopnost