Maturantski ples generacije 2024

V petek, 23. februarja 2024, se je naša generacija maturantov zbrala v telovadnici I. osnovne šole v Rogaški Slatini, da bi praznovala konec srednješolske poti na tradicionalnem maturantskem plesu. Dogodek je bil poln navdušenja in pričakovanj, saj smo se maturanti skupaj s plesalci zbrali, da bi ustvarili nepozabno izkušnjo.

Večer se je pričel s slovesnim prihodom vseh maturantov in zunanjih plesalcev na plesišče, kjer smo s ponosom otvorili dogodek z maturantsko himno Gaudeamus igitur. Sledili so govori ravnateljice, župana občine Rogaška Slatina ter našega plesnega učitelja, ki so nas vzpodbudili, da smo ponosni na svoje dosežke ter da si bomo zapomnili te posebne trenutke v naših življenjih.

Po uvodni slovesnosti smo maturanti in plesalci začeli s plesom. Vzdušje je bilo polno veselja in energije, saj smo se sprostili in uživali v plesu ob ritmih različnih glasbenih žanrov. Sledil je tudi poseben ples z našimi starši, ki je bil ganljiv in poln čustev. Ples z njimi je bil simboličen trenutek, ki je še dodatno poudaril pomen družine in podpore v naših življenjih.

Plesu je sledila slavnostna večerja, kjer smo si privoščili okusne jedi in se še bolj povezali med seboj. Zahvalili smo se tudi našim učiteljem za njihovo predanost in podporo skozi naše srednješolske dni. Maturanti smo se predstavili z videi vseh zaključnih razredov, kar je bila odlična priložnost, da smo se spomnili skupnih trenutkov in dosežkov skozi štiri leta.

Prava popestritev večera je bila polnočna četvorka z baloni, ki so se je lahko udeležili vsi prisotni na maturantskem plesu. Smeha in zabave ni manjkalo. Na koncu večera smo se prepustili popolni zabavi, za katero je poskrbela glasbena skupina Recesija band. Skupaj smo plesali in uživali kot maturantska generacija. Bila je nepozabna noč, polna smeha, prijateljstva in čustev.

Maturantski ples je bil nepozaben dogodek, ki smo ga vsi maturanti skupaj z svojimi najbližjimi doživeli kot poseben mejnik naše srednješolske poti. Ta večer bo ostal vtisnjen v naša srca kot spomin na čudovite trenutke in nepozabne izkušnje, ki smo jih delili kot generacija.

Lucija Šuster in Daša Bratuša, 4. c

Fotografije: Foto Nareks

Dostopnost