Na ŠCRS tekmujemo tudi v znanju računalništva

Za ogrevanje smo leto začeli s šolsko ligo programiranja, kjer je sodeloval Val Pšeničnik. Šolska liga obsega programiranje v programu Scratch na več stopnjah, prav tako tudi programiranje v jezikih C, C++, Python 3.6, Pascal in Java. Še posebej zanimiv je format tekmovanja, saj je razdeljen na etape, ki se odvijajo z enomesečnimi razmiki. Zmaga tisti, ki skupno na posameznih etapah zbere največ točk.

Nadaljevali smo s tekmovanjem iz znanja računalništva, programiranje za srednje šole. Tudi tukaj se programira v jezikih C, C++, Pascal, Java ali Python. Tekmuje se v treh težavnostnih skupinah, ki obsegajo zahtevnejše programske in algoritmične prijeme.
Z veseljem sporočamo, da se je dijak Brest Lenarčič uvrstil na 5. mesto v državi in prejel srebrno priznanje. Kapo dol za vrhunski rezultat!

Leto smo zaokrožili s tekmovanjem v izdelavi spletnih aplikacij. Namenjeno je dijakinjam in dijakom, ki jih zanima splet ter izdelava in oblikovanje enostavnih spletnih aplikacij. Poudarek je na uporabi znanj iz spletnih tehnologij na konkretnem primeru. Uporabljene spletne tehnologije so HTML5, skriptni jezik JavaScript in stilne predloge (CSS3), s katerimi dijaki razvijejo spletno aplikacijo.
Brest Lenarčič se je na tem tekmovanju zavihtel na sam vrh in z vsemi možnimi točkami osvojil prvo mesto v državi! Brestu in njegovemu mentorju Jožetu Vajdiču iskreno čestitamo!

Brest Lenarčič na tekmovanju v Ljubljani

Dostopnost