Naj se sliši …

Dobrodelni koncert Dijaške skupnosti Šolskega centra Rogaška Slatina z naslovom Naj se sliši …, ki je potekal 18. marca 2024 ob 18. uri v Kulturnem centru Rogaška Slatina, je bil več kot le glasbeni dogodek. Namen tega izjemnega koncerta je bil zbiranje sredstev za Šolski sklad ŠCRS, ki podpira različne projekte, ekskurzije in dejavnosti dijakov Šolskega centra ter pomaga socialno šibkim.

Na odru so se izmenjevali talentirani dijaki ŠCRS in izjemni gostje – bivši dijaki, ki so svojo pot nadaljevali v svetu glasbe. To so bili Tine Pirš, vrhunski kitarist, ki igra pri skupini Chaves, Ana Ferme, že dobro znana pevka, ki sodeluje tudi s priznano glasbenico Nino Pušlar, ter Tomaž Režek, ki je s svojo harmoniko že lani navdušil občinstvo.

V ospredju dogodka so bili nastopi dijakov, ki so navdušili s svojim glasbenim talentom in energijo. Med nastopajočimi so bili Tine Vaukan, Nuša Prapotnik, Ela Novak, Rok Armič, Brest Lenarčič, Julija Švab, Zoja Goričan, Blažka Cmerešek in Karla Miklaužić. Poleg teh posameznikov so se predstavile tudi pevke iz Vokalne skupine ŠCRS – Ema Brečko, Larisa Šošter Esih, Nikolina Rebić, Ana Cesar, Hana Matijevič, Zoya Brundula, Polona Černezel, Neža Belič, Žana Mušič, Zoja Goričan in Helena Patarčić. Vsak od nastopajočih je prispeval svoj edinstveni pečat k večeru, kar je bilo razvidno iz bučnega aplavza občinstva.

Poseben trenutek večera je bil, ko se je Vokalna skupina ŠCRS ob spremljavi Roka Armiča na kitari predstavila s pesmima Čakala bom in Sreča na vrvici. Pričarali so nepozabno doživetje za vse prisotne. Vsak nastop je bil poseben in prinesel nekaj novega v glasbeni spektakel večera. Od čustvene opere do razigranih melodij so dijaki in gostje pokazali svoj glasbeni talent in očarali občinstvo, ki je navdušeno ploskalo.

Prireditev sta s svojo dobro energijo vodila Staš Čoh in Blaž Belič, ki sta ustvarila prijetno vzdušje in povezala nastopajoče ter občinstvo.
Skupaj smo ustvarili nepozaben večer, poln glasbe, smeha in dobre volje. Dobrodelni koncert je tako poleg glasbenega užitka prinesel tudi občutek skupnosti in solidarnosti med dijaki ter občinstvom. Z zbranimi sredstvi bo lahko šolski sklad še naprej podpiral različne dejavnosti, ekskurzije in projekte ter ustvarjal še boljše pogoje za izobraževanje in razvoj mladih na ŠCRS.

Brina Boroš Prevolšek in Anja Klun, 3. a

Dostopnost