Naključna prijaznost

Dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina smo na pobudo profesorjev in ravnateljice začeli s projektom Naključna prijaznost. Naključna prijaznost je neprofitni, prostovoljni projekt, ki je razširjen po številnih državah in katerega ideja je, da posameznik naredi nekaj prijaznega in dobrega za drugo osebo, več oseb, skupnost ali okolje. Pri tem lahko ostane anonimen, osebi, ki ji je polepšal dan s svojim prijaznim dejanjem, pa pusti kartico z napisom »naključna prijaznost«, s katero jo spodbudi za nadaljnje širjenje prijaznosti.

Ideja projekta se nam je zdela ustrezna in tako si je vsak razred zadal nalogo, s katero bi polepšal dan nekomu drugemu. V sklopu projekta smo na šoli pripravili pravo pogostitev s slaščicami, ki smo jih sami spekli, prav tako smo skuhali kavo za vse učitelje in dijake na šoli in spodbudili zbiranje denarja za projekt Jakobove sanje. S projektom bomo nadaljevali tudi v prihajajočih mesecih.

Več o naključni prijaznosti lahko preberete na spletni strani tukaj. Če želite tudi sami širiti naključno prijaznost, si lahko natisnete svoje kartice tukaj.

Kim Bogdanovič, članica Dijaške skupnosti ŠCRS

Dostopnost