Naravoslovne delavnice za osnovnošolce

Dijaki 2. b oddelka, ki obiskujemo izbirni predmet Projektno delo z osnovami raziskovalnega dela, moramo v okviru predmeta organizirati in izvesti en dogodek. Odločili smo se za organizacijo in izvedbo naravoslovnih delavnic za osnovnošolce. V prvi polovici tega meseca se je naših delavnic udeležilo 23 devetošolcev iz Osnovne šole Rogatec ter 32 osmo- in devetošolcev iz Osnovne šole Šmarje pri Jelšah. V kemijski delavnici so pod našim vodstvom pripravili balzam za ustnice in formaldehidno smolo. V biološki delavnici pa so dokazovali organske molekule v hrani. Pri izvedbi delavnic za OŠ Šmarje pri Jelšah so nam na pomoč priskočili še dijaki 3. c in pripravili delavnico s področja optike, kjer so učenci spoznavali, kako je optika povezana s kemijo in fiziko.

Z delavnicami smo dijaki imeli priložnost voditi, organizirati in tudi izpeljati dogodek, kar pa ni tako enostavno, kot izgleda. 🙂

S prej omenjenih osnovnih šol smo dobili tudi zahvalo in pohvalo za izvedbo delavnic, česar smo izredno veseli. Verjamemo, da tovrstne delavnice navdušujejo in poučujejo osnovnošolce o svetu naravoslovja, ki jih nevede spremlja na vsakem koraku.

Na obeh šolah so o delavnicah pripravili prispevek za svojo spletno stran z bogato galerijo fotografij. Vabljeni k ogledu prispevka na spletni strani OŠ Rogatec in na spletni strani OŠ Šmarje pri Jelšah.

Gal Jagodič, 2. b

Dostopnost