Naši mladi raziskovalci so bili uspešni na regijskem srečanju

V sredo, 29. marca 2023, smo se raziskovalci ŠCRS udeležili 23. Regijskega srečanja mladih raziskovalcev Zgornjega Podravja. Na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Maribor smo zagovarjali naše raziskovalne naloge, ki so bile ocenjene s strani tričlanskih strokovnih žirij.

Malo pred enajsto uro dopoldne smo se odpeljali izpred šole. Ob prihodu v Maribor smo najprej dobili program svojega zagovora. Sledil je uvodni nagovor in presenetljiva predstava igranja bobnov, temu pa naši zagovori pred komisijami.  

Pod okriljem prof. Josipe Hrepevnik sta se na področju zgodovine predstavili dve ekipi. Naloga Martine Kidrič in Sare Viktorie Novak z naslovom Celjski grofje v Obsotelju si je prislužila srebrno priznanje. Druga naloga z naslovom Orgle v Obsotelju, ki so jo ustvarili Tine Vaukan, Špela Virant in Mia Pavlović, je prejela zlato priznanje in si s tem prislužila mesto na državni ravni tekmovanja.

Na področju psihologije sta dijakinji 3. letnika, Lana Očko in Elma Kalajdži, predstavili njuno raziskovalno delo z naslovom Prisotnost FOMO med srednješolci, ki sta jo izdelali s pomočjo mentorice prof. Ive Štukelj. Prejeli sta zlato priznanje in si prav tako zagotovili mesto na državnem tekmovanju. Iz programa tehnik optik je svoje raziskovalno delo predstavila Lucija Kveder Berk iz 3. letnika, ki je pod okriljem prof. Andreje Novak in dr. Gregorja Hostnika raziskovala temo Prepuščanje svetlobe skozi optična korekcijska stekla, s čimer si je prislužila srebrno priznanje.

Po predstavitvah nas je čakalo kosilo, potem pa odhod proti Rogaški Slatini. Kot darilce je vsak raziskovalec prejel majhen zvočnik.

Martina Kidrič in Sara V. Novak, 1. A.

Dostopnost