Nastop debaterjev na državnem turnirju

V soboto, 22. 10. 2016, smo se debaterji naše šole udeležili državnega turnirja, ki je potekal na gimnaziji Ormož. ŠCRS smo zastopali Jaka Turk, Karel Šipec in Zala Vipotnik. Vsi smo se tovrstnega tekmovanja udeležili prvič, zato smo bili nad rezultati pozitivno presenečeni.

V prvem krogu debate na temo “Za splav bi morala soglašati oba odgovorna za spočetje” smo predstavljali propozicijsko stran, v drugem pa opozicijsko. Prvič smo se tako pomerili proti ekipi iz Lotmerka, drugič pa proti ekipi Purple Stars. Po odmoru za kosilo smo se pripravili še za svojo zadnjo debato dne, in sicer tako imenovani improv, kjer za temo tekmovalci izvedo eno uro pred samo debato in se nanjo pripravijo brez mentorjev ter kakršnihkoli virov. Tudi v tej debati smo se dobro odrezali, sploh glede na to, da smo tekmovali proti ekipi iz Ljutomera, ki se je z zmago v finalni debati uvrstila na prvo mesto v absolutni konkurenci. Finalno debato, v kateri so Ljutomerčani premagali bežigrajsko ekipo, smo za konec tudi poslušali.

Med debaterji naše šole sem se najbolje uvrstila Zala – že na svojem prvem tekmovanju sem se uspela prebiti med prvih 25 tekomvalcev od skupaj 114 debaterjev. Tudi Jaka in Karel nista veliko zaostajala, saj smo se kljub neizkušenosti ekipno uvrstili na 23. mesto od 38 ekip in s tem napovedali svetlo prihodnost debaterstvu na naši šoli.

Zala Vipotnik, 2. a

Dostopnost