Natečaj projekta Kolesje »Master Mojster«

Dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina, programov tehnik steklarstva in steklar, so v tem šolskem letu sprejeli izziv in se povezali z dijaki Srednje šole za lesarstvo in Srednje šole za strojništvo Šolskega centra Škofja Loka v projektu KoLeSje. V projektu je sodelovalo 60 dijakov steklarske, lesarske in kovinarske smeri. Izziv, pred katerega so bili dijaki v sklopu projekta postavljeni, je bil priprava izdelka, ki povezuje naravne elemente kovino, kamen, les in steklo (najmanj 3) ter predstavlja Slovenijo. Gre za unikatne izdelke, ki so jih udeleženci pripravili v sklopu več srečanj v več fazah projekta. Pomembno vlogo v projektu je imelo povezovanje med mentorji (učitelji), dijaki, vajenci in zaposlenimi v podjetjih. Projekt je bil osredotočen na krepitve kompetenc dijakov/vajencev. Posebno noto in podporo je projektu dalo tudi 8 partnerjev, uglednih podjetij iz Slovenije, in sicer Steklarna Rogaška, d. o. o. kot idejni snovalec projekta ter preostali partnerji: Eta d. o. o. Cerkno, Marmor Hotavlje d. o. o., Sibo G. d. o. o., LTH Castings d. o. o., Mebor d. o. o., Ines d. o. o. in Domel d. o. o.

V ponedeljek, 29. 5. 2023, je na Gospodarski zbornici Slovenije potekalo še zaključno dejanje, to je ocenjevanje izdelkov v sklopu natečaja projekta »Master Mojster«. Mladi mojstri, povezani v 10 skupin, so se s svojimi izdelki pomerili skozi 3 faze (predpriprava, izvedba in končni izdelek). Vsi udeleženci so prejeli priznanja za sodelovanje v projektu, najboljše tri skupine pa so poleg priznanja prejele tudi denarne nagrade, ki so jih donirali partnerji projekta.

Zmagovalni izdelek

Zmagovalne skupine natečaja »Master Mojster« so:
1. mesto: skupina Chess, izdelek šah (nagrada 1.800 €),
2. mesto: skupina Planika, izdelek dekorativna polička za medico (nagrada 900 €),
3. mesto: skupina Lik8, izdelek šah (nagrada 600 €).

Vsi izdelki bodo razstavljeni na 14-dnevni razstavi na Gospodarski zbornici Slovenije, nato pa bo razstava potovala še v druge kraje po Sloveniji. Najboljši izdelek, ki je nastal v skupini Chess, bo predan Lions klubu Slovenske Konjice v licitacijo, iztržen znesek pa bo namenjen v dobrodelne namene.

Čestitke vsem skupinam za odlično opravljen delo!

Mentorici ŠCRS:
Mateja Črnelič Balon in Rebeka Majer Amon

Več o zaključni prireditvi lahko preberete v prispevku Radia Štajerski val na tej povezavi.

Dostopnost