Noč, s katero smo do solz sreče in ponosa pognali naše bližnje

Nepozaben večer, ki je zasijal v vsej svoji čarobnosti in se je spremenil v noč zabavnih spominov. Večer, preživet v družbi prijateljev, znancev, družine ter vseh, ki so nam v življenju najpomembnejši. Večer, ki v simbolnem pomenu predstavlja konec srednješolskih dni in vstop v odraslost. Gre za večer, ki se je zgodil 10. februarja 2023 v dvorani Janina, ko smo tudi maturantje Šolskega centra Rogaška Slatina doživeli svoj maturantski ples.

Priprav za ta nepozaben dogodek smo se maturantje skupaj z našimi mentoricami lotili že kar nekaj mesecev pred maturantskim plesom s snemanjem generacijskega videa, pisanjem tekstov, izbiro oblek ter bralnimi in plesnimi vajami. Za naše hitro in učinkovito učenje plesnih korakov je poskrbel plesni učitelj Aljaž Gašperič iz plesne šole Pingi, ki nas je s svojo pozitivno energijo in čutom za ples uspel naučiti kar 10 plesov, s katerimi smo zasijali na maturantskem plesu. Ker je bil na naš večer žal odsoten, je nekaj zadnjih plesnih vaj ter tudi vodenje maturantskega plesa prepustil svojemu kolegu, prav tako plesnemu učitelju, Tinetu Krajncu. Tudi ta se je v svoji vlogi odlično odrezal.

Naš maturantski ples se je začel z glasbeno točko maturantov 4. a. Za tem je sledila poimenska predstavitev parov, poloneza (prihod na oder) in maturantska himna Gaudeamus, ki je mogočno zazvenela v soju sveč. Z lepimi besedami sta nas po himni nagovorila naša ravnateljica mag. Dubravka Berc Prah ter župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič. Njune besede so nas pospremile v prvi plesni program štirih standardnih plesov. Po odličnem plesnem začetku so se nam na odru pridružili naši starši, ki so do takrat že sijali od ponosa in nas ob melodijah valčka in polke zavrteli po plesišču. Ob koncu plesov smo je jim zahvalili za ves trud, motivacijo in podporo, ki smo je bili deležni iz njihove strani ter si zaželeli, da tako ostane tudi v prihodnje.

Po kratki pavzi in mali pogostitvi s predjedjo nas je v drugi del programa popeljala Valentina Pljuco s svojo glasbeno točko. Po glasbeni točki smo se maturantje s poklonjeno vrtnico zahvalili profesorjem za vso pomoč in podporo v času našega šolanja. V nadaljevanju pa smo poseben čas namenili tudi zahvali našim krasnim razredničarkam: prof. Niki Jančič, razredničarki 4. a, prof. Branki Kovačič, razredničarki 4. c, prof. Gabrijeli Fürlinger, razredničarki 4. d, ter razredničarki 3. e, prof. Mateji Črnelič Balon.

Drugi del bolj sproščenega plesnega programa smo začeli s sambo, nadaljevali pa s še preostalimi petimi plesi. Ob koncu smo na platnu zavrteli maturantski video in se vsem zbranim predstavili v še malo drugačni luči. Po koncu ”uradnega” programa smo se vsem zahvalili za prisotnost in jih po večerji ob sproščeni glasbi skupine Karneval povabili, da se nam pridružijo na plesišču. Zabava je trajala vse do zgodnjih jutranjih ur, ko smo za sladek konec pričakali še maturantsko torto.

Naša noč, s katero smo do solz sreče in ponosa pognali naše bližnje in razveselili marsikaterega prisotnega, bo v naših srcih zagotovo ostala nepozaben spomin iz srednješolskih dni. Želja marsikaterega maturanta pa je tudi, da bi tak dogodek še enkrat izpeljali.

Betina Vrbanjščak, 4. c

Foto: Foto Nareks, Slovenske Konjice

Dostopnost