Novinarska etika v športnem novinarstvu

V odlični družbi Janeza Terbovca in Tadeja Fermeta smo dijaki ŠCRS preživeli še eno zanimivo ter poučno okroglo mizo.

Na srečanju ob drugi okrogli mizi na temo novinarske etike smo na Šolskem centru Rogaška Slatina 11. januarja 2017 gostili dva športna navdušenca iz naših krajev: novinarja, komentatorja in bivšega košarkarja Rogaške Slatine, Janeza Terbovca, naš drugi sogovornik pa je bil športnik, kapetan košarkarske ekipe Rogaška Crystal, Tadej Ferme.

sportno-novinarstvo_3Gosta sta nam sprva zaupala svoje začetke in kaj sploh zaznamuje dobrega novinarja oziroma športnika. Gospod Terbovc nam je razkril, da mnogi novinarji med kariero razvijejo svoj lasten način komentiranja. S Tadejem Fermetom smo nato govorili o tem, kolikšen vpliv imajo mediji danes na športnike, predstavil pa nam je tudi nekaj svojih medijskih in košarkarskih anekdot. Nato smo se dotaknili še tem, kot so subjektivno poročanje, različne vrste medijev, naslovi, ki želijo na vsak način pritegniti našo pozornost ter še mnogih drugih.

sportno-novinarstvo_1Pogovor smo pod mentorstvom profesorice Metke Leljak vodili dijaki 3. a Viktorija Bosnar, Blaž Jančič, Jaka Turk ter Lori Šramel Čebular, za krajši glasbeni premor pa sta poskrbeli Lana Dragovan in Zala Vipotnik. Okrogla miza je bila že 11. v okviru projekta Kako preprosto je reči: »Ne vem!«, ki ga naša šola izvaja v sodelovanju s Knjižnico Rogaška Slatina.

Lori Šramel Čebular, 3. a

 

sportno-novinarstvo_5

sportno-novinarstvo_2

Dostopnost