Obisk optik Salobir in Sentina v Celju

V sredo, 31. 3. 2021, smo se dijaki 2. C v spremstvu profesoric Branke Kovačič in Mateje Črnelič Balon odpravili na ogled optik Salobir in Sentina v Celje.

Zaradi korona ukrepov smo se v Celju razdelili v dve skupini in tako v omejenem številu vstopali v optiki. Prva skupina si je v spremstvu profesorice Mateje Črnelič Balon najprej ogledala optiko Sentina, druga skupina pa si je v spremstvu profesorice Branke Kovačič najprej ogledala optiko Salobir. Po predstavitvi optik smo se zamenjali, kar ni bil prevelik izziv, saj se obe optiki nahajata v isti ulici. V optikah smo dobili zanimive informacije o ustanovitvi optik, izbiri lokacij za poslovalnice, delu optika, poškodbah pri delu in njihovih izkušnjah s strankami. Podali so nam tudi nekaj koristnih nasvetov za šolanje in kasnejše delo. Dijaki druge skupine smo pripravili tudi intervju, na katerega so zaposleni v optiki z veseljem in po najboljših močeh tudi odgovarjali. Dijakinje prve skupine pa so pripravile opis osebe, zaposlene v optiki.

Po končanem ogledu so nas v optiki Sentina pogostili s sokovi in rogljički, optika Salobir pa nam je podarila vsakemu ena sončna očala, etui zanje, krpico za čiščenje očal in paket z dvema zaščitnima maskama. Ker nam je pred vrnitvijo v Rogaško Slatino ostalo še nekaj časa, smo ga z veseljem izkoristili za raziskovanje in druženje. To vrstne strokovne vsebine, praktično prikazane na delovnih mestih, so za nas izredno dragocena izkušnja. Zato se iskreno zahvaljujemo vodstvoma obeh optik, da so nam omogočili pridobitev novega strokovnega znanja.

Betina Vrbanjšček, 2. c

Dostopnost