Obisk optike Clarus v Ljubljani

V sredo, 11. oktobra 2023, smo se dijakinje in dijaki 2. c v sklopu učne situacije Spoznajmo svoj poklic odpravili v Ljubljano. Namenili smo se v eno najbolj priznanih in največjih optik v Sloveniji.

Ob osmih nas je izpred šole avtobus odpeljal do Ljubljane, do trgovskega centra BTC, kjer se nahaja sedež optike Clarus. Ob prihodu nas je prijazno sprejela predstavnica družinskega podjetja, ki nam je predstavila optiko − vse od njenih začetkov do današnje podobe. Optika Clarus je s 34 poslovalnicami in z več kot 100 blagovnimi znamkami očal vodilni ponudnik optičnih pripomočkov v Sloveniji. Uspešno obratujejo že kar 30 let. Optični center so odprli leta 2003, z njim pa v Slovenijo prinesli najsodobnejšo tehnologijo in najnovejše evropske trende ter v tistem času povzročili pravo revolucijo na področju okulističnih pregledov in okulistike nasploh. Do danes je poslovalnico optike Clarus BTC City Ljubljana obiskalo že preko milijon obiskovalcev, iz leta v leto pa narašča tudi število zvestih strank, ki prisegajo na kakovost storitev in obsežno ponudbo vrhunskih očal ter drugih optičnih pripomočkov. V ambulantah, ki so opremljene z najsodobnejšo tehnologijo, nudijo različne vrste okulističnih pregledov, med strankami pa so znani predvsem po ponudbi korekcijskih okvirjev, sončnih, športnih in otroških očal, leč ter drugih optičnih pripomočkov. Po končani predstavitvi so nas prijazno pogostili z rogljički in vodo. Sami smo si lahko ogledali prvo nadstropje optike, kjer imajo čudovito in skrbno urejene prodajne police, založene z najmodernejšimi okvirji. Opazi se, da gredo v korak s časom in sledijo modi. V nadaljevanju smo se zaradi lažjega ogleda prostorov razdelili v tri skupine. Vsaka skupina si je ogledala različna področja delovnega procesa, in sicer vse od spletne prodaje, uporabe in naročanja leč, sistema dobave novih artiklov in beleženja zaloge. Predvsem zanimiv je bil prikaz izdelave samih očal, ki smo mu bili priča v laboratoriju.

Po končanem ogledu optike smo imeli možnost intervjuvati prodajno vodjo. Vprašali smo jo, kako poteka njen delovnik, kako se spopada s stresom, kako ravnajo z odpadki, kakšne so možnosti zaposlitve na trgu dela … Dobili smo zanimive odgovore. Po strokovnem delu smo imeli čas za kosilo ter se v popoldanskih urah vrnili domov. Ekskurzija je bila za nas, bodoče optike, zelo poučna in zanimiva.

Špela Petelinšek, 2. c

Dostopnost