Obisk predstavništva Essilor na Dunaju

10. 2. 2017 smo dekleta, ki smo opravljala prakso preko programa Erasmus+ pri delodajalcu na Dunaju, dobila krasno priložnost. Obiskala smo avstrijsko predstavništvo podjetja Essilor d. o. o. , ki se nahaja malo izven mesta Dunaj.

Essilor je vodilni proizvajalessilor_001ec očalnih stekel na svetu. Izdelujejo korekcijska in sončna stekla. Z njihovo tradicijo izvrstnosti in tehnološkega napredka na področju optike in z vsemi zaposlenimi v podjetju že več kot 160 let razvijajo, izboljšujejo in predstavljajo svoje izdelke po vsem svetu.

Ob obisku so nas najprej toplo pozdravili v njihovem predprostoru in nas povabili v sejno sobo, kjer so nam predstavili, kaj so pripravili za nas in o čem bomo govorili. Nato so nas odpeljali v njihov show-room, ki se je nahajal v stavbi čez cesto. Naš vodič je bil vodja mehanikov Michael. Pokazal nam je njihove delovne prostore, skladišče, mehanično delavnico, kjer se izvajajo popravila aparatov, in njihov tehnični del, kjer potekajo vsa naročila.

essilor_003Nam vsem najbolj zanimiv je bil seveda show-room, kjer imajo razstavljene aparate. Michael nam je predstavil vsakega posebej, predvsem avtomate, ki jih uporablja optik in optometrist. Podrobneje nam je predstavil refraktometer in razložil njegovo delovanje. Prikazal nam je tudi najnovejši pregled dioptrije, ki bazira na 3D sistemu. Vsaka je dobila svoja papirnata 3D očala in lahko smo same pogledale, kako to izgleda in se zraven zelo nasmejale. Pokazal nam je tudi ostale aparate, pomembne za refrakcijo, in Visioffice.

Nato smo se ob prigrizkih pogovarjali o našem šolskem sistemu, kako je na naši šoli, kako poteka naša praksa v šoli in praksa na Dunaju, povprašale smo ga tudi nekaj stvari o aparatih in o podjetju Essilor. Bil je izreden sogovornik. Odgovoril nam je na vsa strokovna vprašanja.

Kmalu smo se vrnili nazaj v sejno sobo, kjer nessilor_002am je direktor predstavništva pripravil predstavitev v slovenščini o podjetju Essilor in o njihovem delu. Predstavil nam je njihova optična stekla z določenimi nanosi, delovanje in posebnostih teh stekel. Predstavil nam je tudi njihovo novo steklo, ki ga bodo uvrstili v prodajo letos poleti. Po predstavitvi smo imele še nekaj vprašanj, na katera je z veseljem odgovoril. Nato so nas odpeljali na kosilo.

Na koncu so nam podarili vrečke z napolitankami, Essilorjeve prospekte, skripte o refrakciji in materialih optičnih stekel. Dobile smo tudi nalepke in USB ključek podjetja. Tako se je končal naš ogled podjetja Essilor. Domov smo se vrnile polne novih vtisov in novega strokovnega znanja. Še enkrat hvala za tako lep in iskren sprejem.

Nuša Bezjak, 3. c

essilor_004     essilor_005     essilor_007

Dostopnost