Oblikujem steklo, kreiram svojo prihodnost – Mednarodno strokovno srečanje za osnovnošolske svetovalne delavce

Šolski center Rogaška Slatina je v sodelovanju s Steklarno Rogaška organiziral mednarodno strokovno srečanje za osnovnošolske svetovalne delavce z naslovom »Oblikujem steklo, kreiram svojo prihodnost«. Namen srečanja je bil predstaviti širino in perspektivnost steklarstva, hkrati pa okrepiti vez med srednješolskim izobraževanjem, delodajalci in osnovnošolskimi svetovalnimi delavci, ki so ključni element usmerjanja učencev pri izbiri nadaljnjega izobraževanja.

Svetovalnim delavcem iz različnih koncev Slovenije in Hrvaške je bilo predstavljeno vajeništvo kot oblika srednjega poklicnega izobraževanja, kadrovska služba Steklarne Rogaška je predstavila štipendijsko shemo ter pristop in odnos, ki ga steklarna tekom praktičnega usposabljanja gradi z dijaki, direktorica območne enote Celje Zavoda RS za zaposlovanje, ga. Dubravka Milovanović, pa je predstavila trenutno situacijo na trgu dela, osvetljeno z vidika potreb po steklarskem kadru.

Za udeležence je bil organiziran ogled proizvodnje Steklarne Rogaška ter dijaškega doma in steklarske delavnice Šolskega centra Rogaška Slatina. V drugem delu strokovnega srečanja se je zvrstil sklop kratkih strokovnih predavanj, tekom katerega so ga. Tanja Pak, g. Aljaž Vidrajz, g. Borut Šiško in ga. Melani Peer predstavili svoj pogled na steklo in delo z njim.

Da je steklo resnično čudežni material, ki človeka v trenutku očara in da je steklarstvo izjemno iskan poklic tako doma kot tudi v tujini, je v svojem govoru izpostavil g. Jim Walsh, direktor Steklarne Rogaška, zadovoljstva pa niso mogli skriti niti svetovalni delavci, ki so domov odšli s pozitivnimi vtisi in očaranostjo nad lepoto dela s steklom.

Dostopnost