Obvestilo o možnosti učenja hrvaškega jezika v šolskem letu 2019/20

Spoštovani dijaki!

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (v nadaljevanju MIZŠ) že vrsto let podpira izvajanje dopolnilnega pouka maternih jezikov in kultur za otroke drugih narodnosti v osnovnih in srednjih šolah. S to dejavnostjo bo MIZŠ nadaljevalo tudi v šolskem letu 2019/20.

Šolski center Rogaška Slatina lahko pouk hrvaščine organizira kot večerno dejavnost, če se bo zanjo prijavilo vsaj 15 dijakov. Dejavnost bo potekala en dan v tednu (npr. ob ponedeljkih) od 18.00 do 19.30) – točen termin izvedbe je stvar dogovora med izvajalcem in udeleženci.

K učenju hrvaščine se lahko prijavijo

  • dijaki, ki so sami priseljenci,
  • dijaki, ki so potomci priseljencev (vsaj eden od staršev je priseljenec).

Učenje hrvaškega jezika bo za udeležence (torej prijavljene dijake) brezplačno. Izvajalka je naravna govorka hrvaščine, ki bo učenje organizirala na zabaven in dinamičen način. Dejavnost bo potekala skozi vse šolsko leto, udeleženim dijakom pa bomo priznali ure za prosto izbiro ID in OIV.

Vaše prijave pričakujemo do 30. 9. 2019 v tajništvu šole. Prijavnico, ki jo morajo podpisati tudi starši, najdete tukaj. Učenje hrvaščine je namenjeno vsem dijakom naše šole, ne glede na program, ki ga obiskujete.

 

Ravnateljica ŠCRS
mag. Dubravka Berc Prah

Dostopnost