Obvestilo – samotestiranje dijakov

Spoštovani dijaki in starši!

Danes smo dijakom razdelili komplete za prostovoljno samotestiranje dijakov na virus SARS-CoV-2. Namen testiranja je zagotoviti čim bolj varno šolsko okolje tako dijakom kot tudi zaposlenim.

Samotestiranje poteka doma. Objavljamo povezavo do videoposnetka, ki nazorno prikazuje, kako samotestiranje poteka, in do letaka, ki izpostavlja bistvene korake.

Dijakom, ki ste preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev ali ste bili cepljeni, se ni potrebno testirati.

Samotestiranje dijaki opravite doma v nedeljo zvečer. Pogoj za samotestiranje je, da se počutite zdrave, ste brez znakov akutne okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov se ne samotestirate, pač pa kontaktirate svojega osebnega zdravnika.

V primeru negativnega testa pridete v ponedeljek v šolo kot običajno, nikomur ni potrebno ničesar sporočati.

V primeru pozitivnega rezultata ne pridete v šolo, pač pa v ponedeljek kontaktirate svojega osebnega zdravnika, ki vas bo napotil na PCR; do rezultatov PCR ostanete doma v samoizolaciji in o tem obvestite razredničarko. Prav tako v primeru pozitivnega PCR-testa obvestite razredničarko in svoje visokorizične stike. Glede nadaljnjih korakov boste obveščeni s strani šole.

Vsem dijakom in staršem se zahvaljujemo za odgovoren odnos do lastnega zdravja in do zdravja drugih.  

S spoštovanjem

Mag. Dubravka Berc Prah,
ravnateljica ŠCRS

Samotestiranje – letak

Soglasje za samotestiranje


 

Dostopnost