Obvestilo staršem: Koronavirus (SARS-CoV-2)

Potrjen je primer okužbe s koronavirusom na OŠ Šmarje pri Jelšah. Da bi upočasnili širjenje okužbe prosimo, da vsi, ki ste v preteklih dneh bili neposredno povezani s šmarsko šolo (imate tam mlajšega otroka, ožjega sorodnika ali ste obiskali šolo), preventivno ostanete doma in ravnate v skladu z navodili NIJZ. 

Šolski center Rogaška Slatina pristopa k izvajanju dodatnih preventivnih ukrepov, s katerimi lahko omejimo širjenje virusne okužbe s koronavirusom.

Šola bo še naprej normalno izvajala pouk. Do preklica pa odpovedujemo vse dejavnosti izven šole: tekmovanja, zdravstveno sistematiko in prireditve.

Starše prosimo, da mladostniki, ki kažejo kakršne koli znake okužb dihal (suh kašelj, kihanje, vročina, slabo počutje, bolečine v mišicah …), ostanejo doma, dokler niso popolnoma zdravi.

Starše in dijake tudi prosimo, da v primeru suma na okužbo s koronavirusom obvezno in takoj obvestijo razrednike ali tajništvo šole.

Hkrati prosimo vse tiste, ki prihajate iz ogroženih območij in tujine ali ste bili v stiku z ljudmi, ki so prišli s teh področij, da ravnate v skladu s smernicami NIJZ in prihajate v šolo, dokler ni s testiranjem ovržen sum na okužbo.

Več informacij najdete na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Vodstvo šole

Dostopnost