Ogled gledališke predstave Pygmalion in obisk Goethe instituta

V petek, 15. decembra 2023,  smo se gimnazijci 3. letnika in nekaj dijakov iz 2. A v okviru pouka tujih jezikov odpravili na ogled predstave Pygmalion v Kulturnem domu Španski borci v Ljubljani. Predstava je bila v izvedbi gledališke skupine American Drama Group s sedežem v Münchnu. Pygmalion je komedija o ljubezni in angleškem razrednem sistemu. Henry Higgins, profesor fonetike, sprejme stavo, da bo preprosto prodajalko rož Elizo Doolitle spremenil v damo iz visoke družbe ter jo naučil pravilne angleščine. Skratka, gre za  zgodbo o preobrazbi, ne le govora, temveč tudi lastne identitete, ki jo spremlja človeška sposobnost prilagajanja in razvoja.

Po predstavi nas je čakala delavnica, ki so jo za nas pripravili na Goethe institutu Ljubljana. Najprej smo spoznali nekaj dejstev o nemškem romantiku Johannu Wolfgangu von Goetheju, po katerem je bil sam inštitut tudi poimenovan. Sledil je »lov na zaklad«, ki je potekal v okolici inštituta. S pomočjo aplikacije Actionbound smo reševali zanimive nemške naloge na temo božiča.  

Nato je bil čas za zasluženo kosilo in sprehod po praznični Ljubljani. Po dolgem kulturno obarvanem dnevu smo se okoli treh odpravili nazaj proti domu.

Gal Jagodič, 3. b

Dostopnost