Ogled muzikala RENT na II. Gimnaziji Maribor

V tem šolskem letu smo se dijaki naše šole ponovno odpravili na II. gimnazijo v Mariboru, kjer smo si ogledali muzikal Rent v angleškem jeziku, ki so ga pripravili naši sovrstniki, člani English Student Theatre.

Muzikal Rent je svetovno znan glasbeno-gledališki spektakel avtorja Jonathana Larsona. Nosi nadvse navdihujočo zgodbo o ljubezni in upanju mladih umetnikov in boemov, ki se trudijo preživeti v dragem New Yorku v 90. letih 20. stoletja. 

Mladi in neverjetno talentirani igralci in pevci so naš večer spremenili v spektakel, poln čustev. Njihovi glasovi, igralske sposobnosti in popolno dovršena scena so nas znova pustile odprtih ust. Skozi glasbo z ganljivim besedilom in močnimi liki so predstavili zgodbo prijateljstva in ljubezni. Muzikal obravnava veliko družbeno relevantnih in tabu tem, kot so aids, spolna usmerjenost, transvestizem  in identiteta, ki pa so v sodobnem svetu zelo aktualne in je pomembno, da o njih tudi govorimo (in pojemo ;)).

Kljub vsem težavam, s katerimi se soočajo liki, je Rent v osnovi zgodba o ljubezni. Uči nas, da je vedno treba ohraniti upanje, slediti svojim sanjam ter živeti vsak dan, kot da je tvoj zadnji.

Ljubezen presega vse ovire, kot so bolezen, revščina, družbene razlike in lastni strahovi. 

»There is no future, there is no past. I live this moment as my last. There’s only us. There’s only this. Forget regret, or life is yours to miss. No other road. No other way. No day but today.« nas uči Rent.

Ela Novak, 4. a

Dostopnost