Okrogla miza Mladi in podjetništvo

Okrogla miza gostov in dijakov Šolskega centra Rogaška Slatina je bila izvedena znotraj projektov Kako preprosto je reči: Ne vem! ter Dvig socialnega in kulturnega kapitala.

V sredo, 12. 11. 2014, je v knjižnici Rogaška Slatina potekala okrogla miza z naslovom MLADI IN PODJETNIŠTVO, s katero smo želeli spodbuditi mlade k sodelovanju v podjetništvu, jim dati potrebno motivacijo, predstaviti ustanove, ki jim lahko pri tem pomagajo, predvsem pa dati nekaj praktičnih nasvetov, kako sploh začeti s podjetništvom.

Okrogle mize so se udeležili tudi gostje, in sicer: ga. Branka Aralica, direktorica Podjetniškega inkubatorja Rogaška Slatina, ki je mladim predstavila podjetniški inkubator in poudarila, da inkubator mladim nudi dobre pogoje za zagon podjetja, jih izobražuje in podpira. Mag. Lidija Sovinc, direktorica Ljudske univerze Rogaška Slatina, je predstavila mednarodni projekt, v katerem je sodelovala Ljudska univerza – MALA ŠOLA PODJETNIKOV. Opozorila je na to, da se morajo mladi v čim večjem številu lotevati podjetništva, saj je veliko ustanov, ki jih pri tem spodbuja in ker podjetništvo pri mladih v Sloveniji ni misija nemogoče. Ga. Rebeka Majer Amon, mentorica podjetniškega krožka na ŠCRS, in g. Janez Srebot, profesor na ŠCRS, želita motivirati dijake za sodelovanje v podjetništvu in jim pomagati njihove ideje realizirati. Predstavila sta delo podjetniškega krožka do sedaj in jim tudi razkrila načrte za prihodnost. Eden izmed dijakov, ki se je podjetniškega krožka udeležil že lansko šolsko leto, je Andraž Flis. V okviru krožka se je udeležil motivacijskega kampa, o katerem je povedal nekaj več. Tudi sam se je že preizkusil v razvijanju idej, za podjetništvo pa je želel navdušiti tudi druge. Poslušalcem je prikazal, da se lahko tudi mladi, kot je on, ukvarjajo s podjetništvom.

Mislim, da je bila okrogla miza za mlade zelo koristna in zanimiva in da so lahko dobili marsikakšno idejo za svojo poklicno pot.

Luka Tacer, dijak ŠCRS, moderator okrogle mize

Vabljeni k ogledu fotografij v fotogaleriji.

Dostopnost