Po prvem tednu pouka na daljavo

Spoštovani starši,

za nami je prvi teden pouka na daljavo. Prve vtise smo zbrali, dovolite, da jih delim z vami.

Po povratnih informacijah s strani profesorjev lahko rečem, da so vaši otroci in naši dijaki za  šolsko delo poprijeli resno in odgovorno in to kljub vsem stiskam, s katerimi se gotovo soočate v družinah, saj samoizolacija, v katero smo prisiljeni, in strah, da bi utegnili zboleti ali da bi utegnil zboleti kdo od naših bližnjih, nista lahka za nikogar. Vesela sem, ko mi profesorji poročajo, da vaši otroci in naši dijaki naloge rešujejo v dogovorjenih rokih, da se odzivajo na pobude profesorjev, da zastavljajo vprašanja, da sodelujejo. Če se kdaj kot starši zaskrbljeno sprašujete, ali ste jih vzgojili v odgovorne ljudi, imate zdaj potrditev, da vam je uspelo prav to. Mladi so nastalo situacijo sprejeli z veliko mero razumevanja, fleksibilnosti in samodiscipline. Njihovo učenje je – mnogo bolj kot sicer – v njihovih rokah. S ponosom lahko rečem, da so v tem prvem tednu učenja na daljavo pokazali veliko zrelosti in notranje motiviranosti za delo in na tem jim (in vam) lahko samo čestitam!

Naši profesorji se resnično trudijo, da bi delo teklo čim bolj kontinuirano. Veliko časa preživijo v pripravi gradiv, odgovarjajo dijakom na njihova e-sporočila, pregledujejo naloge, ki jih rešene pošiljajo dijaki, jih spodbujajo, iščejo nove, drugačne, boljše komunikacijske poti in oblike učenje na daljavo … Seveda ne gre vedno brez težav (tehnični zapleti, obseg snovi …), a se iz dneva v dan učimo in prilagajmo razmeram. Verjamem, da skupaj zmoremo!

Pred nami je nov teden učenja na daljavo, ki bo morda ponudil tudi odgovor na vprašanje, kdaj se vrnemo v šolske klopi. Spremljajte eA in spletno stran šole, o vsem vas bomo obveščali sproti. Hvala vam za razumevanje in potrpežljivost. Stojmo si ob strani, bodimo drug drugemu v oporo, pa bomo s skupnimi močmi prebrodili to »koronakalvarijo«.

Ostanite zdravi!

Mag. Dubravka Berc Prah,
ravnateljica ŠCRS

Dostopnost