Po Slat’ni, po Ravnah – tokrat na Ravnah

V ponedeljek, 15. 4. 2019, smo se dijaki 2. a Šolskega centra Rogaška Slatina odpravili k našim prijateljem na Gimnazijo Ravne na Koroškem To je bilo že naše drugo srečanje, saj smo dijake z Raven pri nas gostili v marcu. Ker smo se že bolje poznali, je bilo vzdušje bolj sproščeno kot prvič in tudi pogovor je hitreje stekel.

Ob prihodu so nas toplo sprejeli in nas popeljali po njihovih dolgih hodnikih v najvišje nadstropje šole, kjer so pripravili kratek kulturni program. Predstavili so se s petjem, z glasbeno točko in z govorom profesoric. Ob koncu programa smo se razdelili v tri skupine in odšli na ogled njihove šole. Bili smo zelo navdušeni, zlasti nad športnimi prostori šole, saj mi takšnih nismo vajeni. Imajo dvorano za judo, namizni tenis, fitnes, bowling in celo šolsko kino dvorano. Po ogledu šole smo se odpravili na potep po Ravnah. Beseda Ravne je lahko zelo ˝tricky˝, saj ta kraj ni nič kaj raven. Razkazali so nam bisere njihovega kraja, skulpture Forma vive, razgledno točko, ogled pa smo zaključili v baru blizu šole, kjer smo naročili že dolgo željeno kavo.

V šoli nas je že čakalo kosilo in nato delavnice, ki nam jih profesorji prijateljske šole niso hoteli razkriti vse do same izvedbe. Na voljo so bile 3 zelo zabavne delavnice, v katerih so sodelovale vse 3 skupine: plesna, igralska in na koncu literarna. Delavnice so se vsem zdele zelo spontane in zabavne. Vsega lepega je enkrat konec, pravijo, in tudi našega druženja je bilo. Polni vtisov smo se odpravili proti domu in v prelepo Slat’no prišli v poznih popoldanskih urah. Vsepovsod je lepo, ampak doma je najlepše.

Evelina Mikolič, 2. a

Dostopnost