Po Slat’ni, po Ravnah

Sredin dan, 13. 3., je bil za dijake 2. a namenjen druženju s svojimi vrstniki z gimnazije Ravne na Koroškem. Srečanje smo pričeli s kratkim kulturnim programom, ki smo ga soustvarili tudi dijaki in s katerim smo izkazali dobrodošlico gostom. Takoj za tem smo že bili vkrcani na avtobus in smo komaj čakali, da gostom pokažemo, kakšno mesto je Rogaška Slatina.

Prva postaja je bil kip Pegaza in njegovo veličastno mitološko ozadje. Bog Apolon je ukazal Pegazu, naj na nebeškem znamenju udari s kopitom, kar je tudi storil in nastal je rogaški vrelec. Po kratkem sprehodu po parku smo prispeli v Strossmayerjev dom, ki tukaj stoji že več kot 170 let. Ponaša se s pomembnimi gosti, ki so ga nekoč obiskali, kot so avstrijski cesar Franz Jožef I. in igralec Aleksander Girard. Ogledali smo si tudi Anino galerijo, hotela Styria in Donat, Terapijo, Grand hotel Sava in hotel Aleksander. Vstopili smo lahko v Grand hotel Rogaška, kjer nas je navdušila lepota Kristalne dvorane.

Po ogledu smo imeli v šoli skupno kosilo in kasneje delavnice. V delavnici Svetovna kavarna smo spoznavali drug drugega in izvedeli tudi kaj več o nas samih. V delavnici List v vetru smo urili naše gledališke veščine igranja, improvizacije in komunikacije. Na koncu je bila še delavnica Svetloba, kjer smo lomili oz. usmerjali svetlobo z vodnikom iz hidrogela.

Celodnevna izkušnja je bila nepozabno doživetje in že komaj čakamo na obisk naših prijateljev na Koroškem v aprilu.

Lovro Kutija, 2. a

[Not a valid template]