Polfinale državnega prvenstva v nogometu za dijakinje

V četrtek, 9. 3. 2023, se je naša nogometna ekipa dijakinj skupaj z mentorjem že zgodaj zjutraj odpravila v Ljubljano, kjer so jih čakale 3 tekme polfinala državnega prvenstva v nogometu. Njihove nasprotnice so bile dijakinje ŠC PET, s katerimi so se srečale že v četrtfinalu, ter ekipi Gimnazije Murska Sobota in II. gimnazije Maribor.

Prvo tekmo so naše nogometašice odigrale proti Gimnaziji Murska Sobota, proti kateri so izgubile z 2 : 0. Njihove naslednje tekmice so bile z II. gimnazije Maribor, proti katerim so prav tako izgubile z 2 : 0. Na koncu so se pomerile še s ‘starimi znankami’ iz četrtfinala, dijakinjami ŠC PET, tokrat so proti njim izgubile s 7 : 0. V to tekmo so naša dekleta vstopila bolj sproščeno, saj so vedela, da se ne bodo uvrstila v finale. Na mestu vratarke se je tokrat namesto Alje Kutija preizkusila Marija Gvero.

Po koncu tekmovanja so se skupaj z mentorjem in spremljevalcem, prof. Matejem Malusom, odpravile na kosilo.

Kljub razočaranju ob izpadu iz tekmovanja so bile ob koncu zadovoljne, saj je že uvrstitev v polfinale bil velik presežek za tako majhno ter mlado ekipo. V finale sta napredovali ekipi ŠC PET in II. gimnazije Maribor.

Šolski center Rogaška Slatina so zastopale: Marija Gvero, Vita Čoh, Sara Viktoria Novak, Anamari Lia Turk, Tia Šoster, Laura Ferek-Jambrek in Alja Kutija. Naslednje leto v svoje vrste vabijo nove članice!

Sara Viktoria Novak, 1. a

Dostopnost