Ponovni vrhunski rezultat Bresta Lenarčiča

25. marca je dijak 3. letnika gimnazije Brest Lenarčič sodeloval na 18. tekmovanju ACM iz računalništva in informatike in ponovno zablestel: dosegel je odlično 4. mesto in srebrno priznanje! BREST, ČESTITKE!

Kako tekmovanje sploh izgleda? Tekmovalci lahko sodelujejo v več panogah:

  • tekmovanje ACM v znanju računalništva,
  • off-line naloga – Sokoban,
  • tekmovanje v izdelavi spletnih aplikacij,
  • tekmovanje v izobraževalnih posnetkih.

Brest je sodeloval na tekmovanju ACM v znanju računalništva. Tekmovanje je namenjeno dijakinjam in dijakom, ki jih zanimajo programiranje in algoritmi. Poudarek ni toliko na tehnikalijah in samem kodiranju, pač pa na razmišljanju o algoritmu, ki reši posamezni problem.

Obstajajo tri težavnostne skupine, Brest je tekmoval v tretji, najtežji skupini. Tekmovalci rešujejo naloge na računalnikih, kjer vsaka naloga od tekmovalca zahteva pravilno delujoč program, ki reši zastavljeni problem. Podprti programski jeziki so pascal, C, C++, C#, java, python in rust. Tekmovalci morajo prikazati dokaj operativno znanje programiranja kot tudi algoritmov. Tekmovanje je tudi izredno naporno, saj lahko traja vse do pet ur!

Kljub vsemu pa to ni bila ovira za Bresta, ki je ponovno pokazal, da sodi v sam vrh mladih slovenskih programerjev! Čestitke še enkrat!

Mentor: Jože Vajdič, prof.

Dostopnost