Ponovno izjemen uspeh Bresta Lenarčiča na državnem tekmovanju iz naravoslovja!

Tekmovanje iz naravoslovja preizkuša znanje vseh naravoslovnih predmetov – fizike, biologije in kemije. Letošnje tekmovanje je bilo ponovno uspešno za dijaka drugega letnika gimnazije Bresta Lenarčiča. Po največ osvojenih točkah na šolskem tekmovanju se je udeležil še državnega tekmovanja, ki je potekalo 18. 2. 2022 na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani. Z zahtevnimi nalogami na temo ‘Sneg in led’ se je ukvarjalo 100 dijakov iz 27-ih srednjih šol Slovenije. Brest je dosegel šesti najboljši rezultat in si tako priboril mesto v ekipi za mednarodno olimpijado eksperimentalnih znanosti, ki se je je udeležil že prejšnje šolsko leto.

Država gostiteljica letošnje 20. evropske naravoslovne olimpijade je Češka. Tekmovanje bo potekalo med 8. in 14. majem v kraju Hradec Kralove. Gre za timsko tekmovanje mladih naravoslovcev. Vsako državo, tudi Slovenijo, bosta zastopali dve ekipi dijakov 1. in 2. letnika, ki bodo iskali rešitve z eksperimentalnim delom.

Brestu ter njegovim mentoricam Tanji Ocvirk, Zdenki Petelinšek in Aniti Pihlar iskreno čestitamo ter mu želimo dobro pripravo in veliko uspeha na olimpijadi!

Dostopnost