Potepanje po Toskani

V ponedeljek, 30. maja 2016, smo se dijaki prvih in drugih letnikov v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti Italiji. Po osmih urah intenzivne vožnje sta nas vodnici vodili po naselju Vinci, kjer smo v muzeju videli izume Leonarda da Vincija. Čudovita zelena pokrajina, ki je obkrožala naselje, je bila popolno nasprotje Pise, naše druge postojanke.

V poznih popoldanskih urah smo prispeli do trajekta; le-ta pa nas je popeljal do otoka Elba. Po 45 minutah vožnje smo se nastanili v hotelu, ki je ležal v neposredni bližini morja. Naslednje jutro smo obiskali rudnik mineralov v mestu Porto Azzuro. To obmorsko mesto smo si kasneje tudi ogledali. Otok Elba je imenovan tudi Napoleonov otok, zato je bil ogled Napoleonove vile zelo pristen del poti. Sledil je skok v morje, v večernih urah pa ogled mesta.

Budnica na zadnji dan našega bivanja na Elbi je bila za marsikoga prezgodnja, saj smo morali vstati pred pol šesto uro, da ne bi zamudili trajekta, ki nas je popeljal nazaj na celino. Vendar se naša ekskurzija s tem še ni zaključila. V Sieni, kjer smo si ob sončnem vremenu ogledali cerkev iz marmorja, nas je nekaj minut pozneje presenetilo močno deževje. Pohiteli smo do avtobusa, ki nas je odpeljal do mesta San Gimignano. Tam smo bili deležni domnevno najboljšega sladoleda na svetu in novega naliva. Izmučeni in premočeni smo se vrnili v Slovenijo in še istega dne nadaljevali s poukom.

Valentina Bek in Nika Očko

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

Dostopnost