Poziv k prijavi v bazo prostovoljcev

Spoštovani dijaki, starši in zaposleni!

V teh kriznih časih, ko število okuženih s koronavirusom COVID-19 vztrajno narašča, se utegne zgoditi, da bodo pristojne službe potrebovale našo nesebično pomoč pri oskrbi tistih, ki ne morejo poskrbeti sami zase. V takšnih razmerah sta še toliko bolj kot sicer na preizkušnji naša solidarnost in človečnost.

Zato pozivam dijake, starše in zaposlene, da se prijavimo v baze prostovoljcev po občinah, kjer prebivamo. Prijavimo se z elektronskim sporočilom ali telefonskim klicem na enega od spodnjih kontaktov: navedimo svoje kontaktne podatke in opišimo, katero vrsto pomoči lahko ponudimo (odhod v trgovino, dostava potrebščin do oddaljenih hiš, pomoč starejšim, varstvo otrok …). Trenutno je zabeleženih več prostovoljcev, kot je potreb na terenu, a to se lahko hitro spremeni, zato vas pozivam, da prispevamo, če le moremo.

Prav tako pozivam vse, ki bi lahko štabom civilne zaščite odstopili maske FFP 2 ali FFP 3 (avtoličarji ipd.), da se oglasite na spodnje kontaktne številke – mask trenutno najbolj primanjkuje.

Vnaprej hvala vsem, ki se boste odzvali. Gre za naše sosede, dedke, babice, prijatelje, gre za ljudi, ki jih poznamo in so del naših življenj. Pokažimo, da nam je mar – v lokalnem okolju lahko največ prispevamo!

Dijaki, starši in zaposleni, ki prihajate iz drugih občin, se lahko obrnete na občinske štabe civilne zaščite v svojem domačem kraju.

Ostanite zdravi!

Mag. Dubravka Berc Prah,
ravnateljica ŠCRS

Občinski štabi Civilne zaščite:

Dostopnost