Predstavitev steklarskih programov na dveh odmevnih dogodkih

Dijaki programa tehnik steklarstva z mentorico Zinko Kobula Kamenšek so sodelovali na dveh odmevnih dogodkih, kjer so obiskovalcem predstavili različne tehnike oblikovanja stekla in jim pripravili delavnice. 

OŠ Gornja Radgona je za svoje osmošolce pripravila kulturni dan Mojster se predstavi, na katerem so povezali predstavitev starih obrti in poklicev ter dejavnosti v okviru Erasmus+ projekta Steklo navdušuje. O sodelovanju naših dijakov na dogodku je Martina Mijošek iz 3. d zapisala: 

V petek, 29. septembra 2023, smo dijaki 3. letnika programa tehnik steklarstva na radgonskem gradu učencem predstavili ročno izdelavo steklene kroglice iz barvnega stekla in graviranje steklenih ploščic za verižice. Učenci so se lahko sami preizkusili v obeh tehnikah. Zahvaljujemo se za povabilo za sodelovanje na dogodku!

Več o dogodku lahko preberete na tej povezavi.

Teden dni kasneje je na Dvorcu Oršić v Zgornji Stubici (Hrvaška) potekal dogodek, poimenovan Znanstveni piknik. Laura Ferek-Jambrek iz 3. d je o sodelovanju naših dijakov zapisala:

Dijaki 3. d programa tehnik steklarstva smo se 6. in 7. 10. 2023 skupaj z našo mentorico Zinko Kobula Kamenšek udeležili Znanstvenega piknika na Dvorcu Oršić v Zgornji Stubici, kjer smo predstavljali Šolski center Rogaška Slatina. Laura Ferek-Jambrek in Martina Mijošek sva gravirali steklene ploščice, Timon Lužar je nad gorilnikom izdeloval želvice iz stekla. Kroglice je nad gorilnikom izdelovala Helena Patarčić, Matija Tihelj pa je iz steklenih biserov izdeloval cvetove z UV lepljenjem. Naše predstavitve je obiskalo zelo veliko obiskovalcev in družin, obiskal nas je tudi slovenski veleposlanik na Hrvaškem, g. Gašper Dovžan. Zahvaljujemo se za odlično priložnost promocije naše šole izven Slovenije.

Tovrstni dogodki so izjemna priložnost tako za šolo kot tudi za dijake, ki ob predstavitvah ob svojem strokovnem znanju krepijo veščine javnega nastopanja in predstavljanja posameznih postopkov obdelave stekla.

Dostopnost