Prijateljfest 2016 – druženje v Pregradi

V sredo, 16. marca, smo dijaki tretjih letnikov gimnazije obiskali Srednjo školo Pregrada. Tako smo že druga generacija dijakov, ki sodeluje v projektu mednarodne dijaške izmenjave z omenjeno hrvaško šolo. Po tem, ko smo v mesecu oktobru v projektu sodelovali kot gostitelji, smo se tokrat odpravili v Pregrado, kjer smo spoznavali šolo, mesto, predvsem pa utrjevali prijateljstva, ki so vzklila na našem prvem druženju.

Ker smo malce prehitevali predvideni program, so nam gostitelji najprej razkazali šolo, ki je v primerjavi z našo zares velika. Po pestrem kulturnem programu, v katerem sta s plesno točko sodelovali tudi naši dijakinji Anja Prešern in Adrijana Pašalić, nas je čakalo skupno kosilo. To priložnost smo izkoristili za sproščen klepet in neformalno druženje.

Pravo možnost za druženje pa smo kasneje dobili v delavnicah, ki so nam jih pripravili. Nekateri smo sodelovali v medicinski delavnici, kjer smo najprej spoznali, kako stres vpliva na nas in kako pomembna je lahko včasih masaža, nato pa smo ponovili še osnove prve pomoči; drugi so ustvarjali v kulinarični delavnici, kjer so pekli in okraševali palačinke, tretji pa so se malo razgibali, saj so se v telovadnici odvijale »Igre brez meja«. Po končanih delavnicah smo se seveda vsi posladkali s palačinkami, nato pa je sledil še ogled mesta.

Ne samo povratno srečanje v Pregradi, temveč celotno dogajanje v sklopu projekta »Prijateljfest dveh mest« je bilo v letošnjem šolskem letu ponovno izjemno zanimivo, poučno in zabavno. Prav gotovo pa se bodo številna nova prijateljstva ohranila tudi po uradnem zaključku letošnjega projekta.

Teja Boršič, 3. a

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

Dostopnost