Prijateljfest 2018 v Rogaški Slatini

»Prijateljfest dveh mest« je projekt, ki je bil že četrto leto uspešno izveden na Šolskem centru Rogaška Slatina. Povezovanje, zabava, nova prijateljstva in sproščenost so besede, ki najbolje opišejo naše druženje z gosti iz Hrvaške.

V torek, 20. marca 2018, so nas obiskali dijaki tretjih letnikov programa gimnazija iz Srednje škole Pregrada, s katerimi smo preživeli prijeten dan. Goste smo sprejeli s kratkim kulturnim programom, ki so ga pripravile Zala, Špela in Borna z zaigranim odlomkom večkrat nagrajenega lanskega muzikala La La Land. Zatem smo se z avtobusom zapeljali v Rogaško Slatino, kjer smo si ogledali mesto, v prostem času pa smo spletli oziroma utrdili nove prijateljske vezi z našimi gosti. V Pivnici nas je pozdravila Manuela Kolar, vodja marketinga. Povedala je nekaj podatkov o naši zdravilni vodi, ki smo jo tudi pokušali.

Po prihodu nazaj v šolo je sledil najzanimivejši del – delavnice. Bili smo razdeljeni v tri različne delavnice (matematična, steklarska in biološka). V matematični delavnici z naslovom Geogebra smo s pomočjo računalnikov risali trikotnike in se naučili uporabljati program. V steklarski delavnici smo ustvarjali na steklu in najprej izdelali steklen nakit. Nato smo se razdelili v dve skupini. Dijaki iz Pregrade so naredili izdelek, ki so ga podarili naši ravnateljici, mi pa smo naš izdelek podarili njihovi ravnateljici. V biološki delavnici, ki smo jo izvajali v laboratoriju, smo pokušali različne vrste sadja in ugotavljali, kaj se zgodi, če imamo oči zaprte oči in odprto samo eno nosnico, ali vseeno lahko takoj ugotovimo, za katero vrsta sadja gre.

Sledilo je svečano kosilo, katerega smo vsi, zlasti pa naši želodčki, nestrpno pričakovali. Druženje smo zaključili na šoli, kjer smo poročali o delu v delavnicah, posneli še zadnje fotografije, nato pa se polni vtisov in energije odpravili domov.

Anže Novak in Špela Kosernik, 3. b

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

Dostopnost