PUD dijakov 3. C v Leipzigu

V nedeljo, 6. januarja 2019, se je prva skupina petih dijakov 3. letnika programa tehnika programa tehnik optik odpravila na praktično usposabljanje z delom v Leipzig. Glede na vremenske razmere je njihovo potovanje sicer trajalo nekoliko dlje, kot so predvidevali, a so kljub temu srečno prispeli v Leipzig.
Predstavniki Erasmusa+ v Leipzigu so jih prvi dan lepo sprejeli ter jim razkazali stanovanje in center mesta. V ponedeljek so pričeli s praktičnim usposabljanjem, spoznali so svoje šefe. Glede na to, da so, kot pravijo, na prakso odšli z velikimi očmi in v strahu, kaj jih čaka, so ugotovili, da imajo veliko srečo in predvsem veliko znanja, tako da so lahko v torek  že samostojno delali s svojimi mentorji. 
Pošiljajo lep pozdrav v Slovenijo!

 

Dodano 24. 1. 2019:

Dijaki 3. letnika programa tehnik optik opravljamo PUD v Leipzigu. Po nekajdnevni prisotnosti naše učiteljice Branke Kovačič smo ostali v Nemčiji sami. Naša dolžnost je, da dnevno opravljamo prakso pri naših mojstrih v njihovih optikah, da živimo skupaj v najetem stanovanju ter skrbimo za red in čistočo, da obiskujemo ekskurzije, ki so del našega projekta Erasmus+.

Ko smo prišli v ritem Leipziga, smo se že kar dobro udomačili. Jutranje vstajanje in vožnje z mestnimi tramvaji so nam postali rutina. Pri naših delodajalcih smo se dobro znašli ter odlično opravljamo delo. Z veseljem hodimo na prakso in pridobivamo veliko novega znanja. Vsak dan se naučimo kaj novega ali zanimivega. Uspešno prenašamo naše šolsko pridobljeno znanje na praktično delo.

Med prostim časom smo si vzeli še čas za druženje in zapravljanje. Minimalistično smo tudi praznovali dva rojstna dneva.

Vikendi so bili popestreni z ogledi dveh večjih mest, Dressdna in Berlina. Obe ekskurziji sta bili čudoviti in nepozabni!

Ta PUD nam bo za vedno ostal v spominu. Veliko smo pridobili na samostojnosti, organiziranosti pri delu ter se izpopolnjevali v nemškem jeziku.

Dijaki na PUD-u v Nemčiji

Sara, Katja, Matej, Maša in Kim 

[Not a valid template]
Dostopnost