Regijsko tekmovanje v košarki

V decembru so potekala regijska tekmovanja v košarki za dijake in dijakinje. Udeležili sta se ga tudi ekipi naše šole pod trenersko taktirko prof. Zore Tabak. Fantom je na regijskem predtekmovanju zelo malo zmanjkalo za preboj v finale. Dekleta pa so se zaradi odpovedi ene šole uvrstila neposredno v regijski finale, kjer so prikazala odlično igro in bodo tekmovanje nadaljevala na državni ravni.

Več o tekmovanju:

V torek, 5. 12. 2023, se je na Gimnaziji Celje – Center odvijalo regijsko tekmovanje v košarki za dijake. Poleg naše šole so sodelovale še Gimnazija Lava, Gimnazija Celje – Center ter STPŠ Trbovlje. Na prvi tekmi so se slat’nski košarkarji pomerili s sovrstniki iz Trbovelj in po zadnjem pisku piščalke tekmo dobili z 51:30, s tem pa so se uvrstili v finale regijskega predtekmovanja. Tam jih je čakal zmagovalec drugega para, ekipa domače gimnazije. Ta tekma je bila veliko bolj napeta, na potek pa ni vplivala le igra naših dečkov, ampak tudi kakšna izmed sodniških odločitev, ki je pri gledalcih povzročila veliko vroče krvi. Žal se žoga v zadnji sekundi tekme ni odbila skozi obroč in tako so naši fantje izgubili za dve točki ter s tem zaključili s tekmovanjem. Veseli smo, da se je kapetan Vito lahko preizkusil tudi v trenerski vlogi, hvala ge. Tabak za to enkratno priložnost.
Neža Pobežin, 3. b

12. 12. 2023 je na I. gimnaziji v Celju potekal področni finale ženske šolske košarke. Poleg naših punc so tekmovale še tri celjske šole: Srednja zdravstvena in kozmetična šola, Srednja ekonomska šola in gostiteljice s I. gimnazije. Začetni žreb našim puncam ni bil naklonjen, saj jim je naklonil gostiteljice, ki so veljale za največje favoritinje. To naših košarkaric ni ustavilo, da ne bi prikazale odlične igre. Tekma je bila ves čas izenačena, 2 minuti do konca so naše celo prevzele vodstvo, a žal to ni bilo dovolj. Na koncu so prevladale izkušnje igralk I. gimnazije, ki so z zadeto trojko in dvema prostima metoma odločile tekmo. Tako so naše igralke, če so želele napredovati, morale zmagati drugo, odločilno tekmo proti Srednji ekonomski šoli. Z odlično ekipno igro so tekmo z lahkoto dobile in se tako uvrstile v naslednji krog tekmovanja.
Drejc Voh, 3. b

Dostopnost