Regijsko tekmovanje v odbojki

V tednu po jesenskih počitnicah se je v Celju odvijalo področno tekmovanje v odbojki za dijakinje in dijake, ki sta se ga udeležili tudi ekipi naše šole.

Dijaki so se na področno tekmovanje, ki je potekalo na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Celje, v spremstvu prof. Buta odpravili v torek, 7. 11. Prvo tekmo so odigrali z ekipo Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko. Prvi niz so naši fantje izgubili z majhno razliko, toda to jih ni ustavilo, pokazali so zobe in drugi niz dobili. Tretji niz so sicer dobro začeli, vendar so ga zaradi številnih napak kljub temu izgubili. Tako se je prva tekma zaključila z 2:1 za SŠSDL.

Drugo tekmo so naši dijaki odigrali z gostitelji turnirja – ekipo SZKŠ, ki jo sestavljajo dijaki, ki ta šport trenirajo in v njem tekmujejo na državni ravni. Tako je bila tekma bolj enostranska, vendar so se naši fantje kljub temu entuziastično postavili na teren, se trudili biti konkurenčen nasprotnik in osvojili po 10 pik v vsakem nizu. Tako smo s turnirjem zaključili in se bogatejši za veliko izkušnjo vrnili v Rogaško Slatino.

Šolsko ekipo so sestavljali: Jaša Kunštek, Drejc Voh, Vito Tišma, Denni Tomašinjak, Izidor Vidmar, Miha Križan, Lan Kitak, Luka Bele in Alen Tovornik Vidovič.

Naslednji dan so se na področno tekmovanje v odbojki, ki je potekalo na I. gimnaziji Celje, v spremstvu prof. Buta odpravile naše dijakinje. Skupino, v kateri so tekmovale, so sestavljale 4 ekipe: ŠCRS, Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje (SZKŠ), Gimnazija Litija in Šolski center Celje – Gimnazija Lava (ŠCC GL). Tekmovanje se je odvilo tako, da je vsaka ekipa odigrala le dve tekmi. Predhodno sta bili določeni po 2 ekipi, ki sta se pomerili med seboj. Drugo temo sta najprej odigrali poraženi ekipi prvih dvobojev in na koncu še zmagovalni ekipi. V finale je napredovala le zmagovalna ekipa skupine. ŠCRS se je pomerila s SZKŠ, ki jo, enako kot fantovsko ekipo te šole, sestavljajo dijakinje, ki ta šport trenirajo in tekmujejo na državni ravni. Ne glede na to so se naše punce dobro borile, prvi niz celo bile enakovreden nasprotnik, vendar na koncu ostale praznih rok. Kot poražena ekipa smo drugo tekmo odigrali z Gimnazijo Litija, ki je izgubila proti Gimnaziji Lava. Druga tekma je bila napeta, saj je bila igra povsem enakovredna. V obeh nizih so se naše dijakinje zares dobro borile, vendar v zaključku morale vseeno priznati premoč nasprotnicam. Ne glede na rezultate turnirja smo šli iz Celja z dvignjenimi glavami in nasmejani ter bogatejši za eno izkušnjo več.

Šolsko ekipo so sestavljale: Julija Švab, Daša Bratuša, Ana Preglej, Eva Štelcer, Nika Štelcer, Neža Pobežin, Tjaša Turnšek, Neca Viher in Milica Petkovič.

Foto: SZKŠC; arhiv ŠCRS

Dostopnost