Se še spomnite Iger brez meja?

Večina profesorjev Šolskega centra Rogaška Slatina je spremljala športno oddajo pred televizijskimi ekrani v devetdesetih letih. V njej so sodelovale različne države, tudi Slovenija, ki so se iz oddaje v oddajo spopadale v različnih športnih igrah.

Prejšnji dve leti našega življenja je zaznamoval Covid 19. Zaradi pandemije je vsem, predvsem pa mladostnikom, primanjkovalo vseh oblik druženja, zato smo se na ŠCRS-ju odločili, da dijakom ob vrnitvi v normalne tirnice življenja priredimo nekaj nepozabnega.

Dogodek je potekal v četrtek, 19. 5. 2022, na nogometnem stadionu slat’nskega nogometnega kluba. Štiri ekipe – ekipa prvih, drugih, tretjih in četrtih letnikov – so se pomerile v različnih športnih in miselnih izzivih. Dijaki so premagovali zapleteno pajkovo mrežo, hodili s hoduljami, drseli po namiljeni površini, ciljali tarčo z gasilsko brentačo, vlekli vrv, sestavljali maxi puzzle ter se osvežili ob metanju vodnih balonov in transportu vode. V vseh igrah so tako tekmovalci kot tudi navijači dali vse od sebe. Vzdušje med navijači je bilo nabito s pozitivno energijo, profesorji pa so z željo, da bi se tudi sami preizkusili v kakšni nalogi, spremljali dogajanje na igrišču. Napeto je bilo vse do zadnje in hkrati odločilne igre. Prvo mesto si je z borbenostjo prislužil 3.letnik, sledil mu je prav tako vrhunski 2. letnik na drugem mestu. Naši maturantje so si prislužili izjemno bronasto medaljo, 4. mesto pa je zasedel prvi letnik. Čestitke gredo seveda vsem tekmovalcem ne glede na mesto, ki so ga zasedli. Pokazali so, kako pomembno je sodelovanje.

Vtisi vseh dijakov po dogodku so bili izjemni in vsi ŠCRS-jevci smo se zelo zabavali. Upajmo, da se dogodek drugo leto ponovi!

Nina Šrimpf, prof., in Ela Novak, 2. a

Dostopnost