Sodelujemo: Slovenski teden nakita 2022

Slovenski teden nakita (v nadaljevanju SIJW) je projekt, ki ustvarja prostor, kjer se srečujejo umetniki s področja sodobnega nakita in izmenjujejo ideje, se povezujejo in razvijajo prihodnja sodelovanja. Projekt SIJW je namenjen temu, da se širši javnosti predstavi sodobno oblikovanje nakita. Javnost se lahko pobliže spozna z izdelki in oblikovalci, ki ustvarjajo sodobni nakit širom Slovenije. 

Prvo združevanje in povezovanje med 9. in 15. 5. 2022 je organizirano razpršeno ter širše, na lokacijah po vsej Sloveniji. Lokacije izvedbe SIJW v prvem letu so Ljubljana, Maribor, Ptuj, Bled, Izola, Postojna, Slovenj Gradec, Kranj, Grosuplje, Vrhnika, Rogaška Slatina in Medana.

O izboru prijavljenih oblikovalcev je odločila strokovna komisija in izbrala 37 oblikovalcev in projektov širom Slovenije. Poleg oblikovalcev so v program SIJW vključene tudi nekatere fakultete, muzej in Šolski center Rogaška Slatina.

Poleg otvoritev razstav, kjer se boste lahko v živo srečali z oblikovalci, program zaokrožujejo tudi predavanja, demonstracije in delavnice, ki se jih lahko brezplačno udeležite in se tudi sami preizkusite v ustvarjanju, pridobite nova znanja ter se morda tudi sami navdušite za oblikovanje. Skupaj smo pripravili več kot 50 tovrstnih dogodkov. Organizirana so tudi vodenja po razstavah.

Na Šolskem centru Rogaška Slatina bo vsak dan od ponedeljka do četrtka, torej od 9. 5. do 12. 5. 2022, od 16. do 18. ure na ogled razstava nakita iz stekla s prikazom oblikovanja steklenega nakita v steklarski delavnici. Obiskovalci bodo všečne kose nakita lahko tudi kupili.

Več informacij o izbranih oblikovalcih in projektih najdete na spletni strani SLOVENIAN JEWELRY WEEK ter na IG oz. FB profilu projekta. 

 

Dostopnost