Šola za znanje, smeh in ustrahovanje (ali: ŠCRS in noč čarovnic)!

V petek pred jesenskimi počitnicami je dijaška skupnost organizirala dogodek na temo noči čarovnic. Dijaki smo morali po razredih pripraviti masko v povezavi s tem praznikom ali pa si izmisliti legendo o nastanku ŠCRS. Ker nam je malce zagodlo vreme, smo dogodek izpeljali po šolskem radiu, kar se je izkazalo za še bolj strašljivo.

Najprej smo se prvo šolsko uro po matičnih učilnicah pripravljali – eni so se maskirali, drugi pa pisali legende. Drugo šolsko uro so po šolskem radiu predvajali pesem Ghostbusters, ki je znana iz istoimenske televizijske serije. Dogodek sta povezovala Lana Cvek in Blaž Belič iz 3. letnika. Posamezniki so po šolskem radiu pripovedovali svoje zgodbe; nekatere so bile zelo izvirne. V njih so nastopali škratje, čarovnice, pegaz, Dubravka Hrabra in tudi nekateri profesorji! Na koncu pa so se še predstavili dijaki, ki so pripravili masko – na hodnikih šole smo lahko srečali može v črnem, hudičke in druga strašna bitja.

Sodniki so v 2. nadstropju šole ocenjevali naše zgodbe ali maske ter najboljšim štirim podelili nagrade. Zmagali so dijaki 1. bš, ki so si prislužili opravičeno uro pri katerem koli predmetu v tem šolskem letu.

Gaja Smolej, 2. c

 

Dostopnost