Spomladanski športni dan

V torek, 22. maja 2018, smo izvedli spomladanski športni dan za dijake od 1. do 3. letnika. Dijaki so se lahko pomerili v tekmovalnih panogah (fantje v nogometu, dekleta v odbojki, oboji v namiznem tenisu), lahko pa so se udeležili katere od netekmovalnih panog (plavanje, kolesarjenje, pohod). Športni dan je uspel, saj so se dijaki med seboj družil, zabavali in tudi razgibali.

Rezultati tekmovalnih panog:

NOGOMET

 1. mesto: 2. A
 2. mesto: 1. A
 3. mesto: 2. B

ODBOJKA

 1. mesto: 2. C
 2. mesto: 1. A
 3. mesto: 1. C in 3. C

NAMIZNI TENIS – DEKLETA

 1. mesto: Tajda Čebulj
 2. mesto: Leja Žumer
 3. mesto: Klara Dernikovič

NAMIZNI TENIS – FANTJE

 1. mesto: Igor Novak
 2. mesto: Mauro Rimc
 3. mesto: Niko Kučiš

Utrinki iz netekmovalnih panog:

POHOD

V okviru športnega dne smo se dijaki odpravili na pohod. Pred šolo smo se zbrali ob 8:45 uri ter se na pot odpravili ob 9.00. Hodili smo po hribih okrog Rogaške Slatine. Pot je bila lepa, tu in tam strma. Vila se je med travniki, ob obronkih gozdov, mimo zaselkov in osamljenih hiš. Občudovali smo urejene vrtove, uživali v ptičjem petju. Po vsaki uri hoje smo imeli 15 minut odmora, da smo malicali. V bližini mesta smo se ustavili ob izviru sveže vode. Nato pa je v zadnjem delu poti  začelo deževati, zato smo pospešili, da bi čim prej prišli pod streho. V treh urah smo prehodili skoraj 15 km. Čeprav mokri, smo bili veseli, da smo za svoje telo in duha naredili nekaj koristnega.

Maša Pliberšek, 2. c

KOLESARJENJE

Kolesarji smo se zbrali pred šolo ob 8:45. Čeprav smo bili majhna skupina, smo se imeli izjemno lepo. Naredili smo postanek v Podčetrtku, pojedli malico in ravno, ko smo želeli oditi nazaj proti Rogaški, nas je ujel dež. Čeprav je vso pot nazaj malce škropilo, vendarle ni bilo tako hudo. Dan je vseeno minil lepo, za mnoge tudi zato, ker ni bilo pouka.

Anže Novak, 3. b

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

Dostopnost