Spomladanski športni dan

Na letošnji dan mladosti, 25. 5. 2015, smo dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina imeli športni dan.

Prebudili smo se v turobno jutro, ki ni obetalo nič dobrega. Čeprav je bilo oblačno, smo se zjutraj ob 9.00 zbrali pred športno dvorano Janina. Razporedili smo se po športnih panogah. Izbira je bila bogata: plavanje, kolesarjenje, odbojka, košarka, nogomet in namizni tenis. Za vsakogar se je nekaj našlo. Dijaki, ki smo oproščeni športne vzgoje, smo se postavili v vlogo športnih novinarjev. Kolesarji so se odpeljali proti Podčetrtku, plavalci so se zbrali na bazenu, ostali pa smo se razporedili po igriščih pred Janino.

NAMIZNI TENISnam_tenis

Igralci namiznega tenisa so imeli na voljo tri igralne mize, zato so se razdelili v ekipe. Prva so se pomerila dekleta. Med čakanjem na naslednjo tekmo so nekateri igralci poprijeli za loparje za badminton in se malo ogreli. V ženskem polfinalu so se pomerile Lucija Polajžer, Nina But in Tita Šekoranja. V finale sta se uvrstili Nina in Tita. Po napeti tekmi je prepričljivo zmagala Tita. Zatem  so se pomerili še fantje. V moškem polfinalu so svoje veščine pokazali Gašper Fendre, Miha Švagelj in Vid Ogrizek. Prvo mesto si je priigral Gašper iz 2. a, drugo Miha iz 2. c in tretje Vid iz 1. b.

Najboljša igralka turnirja, Tita, nam je povedala: »Današnji športni dan je super. Vesela sem, da ni deževalo. Namizni tenis igram le za zabavo, konkurenca mi ni predstavljala večjih težav.«

nogometNOGOMET

Mnogi fantje so že od malega nogometaši, nogometna žoga pa njihova najljubša igrača. Fantje so se najprej ogreli, nato pa razdelili v ekipe. Tekme so potekale med gimnazijci in optiki. Vzdušje je bilo prijetno, tekme prijateljske. 3. mesto je osvojil 1. a. V finalu sta se pomerila 3. b in 2. c. Obe ekipi sta se dobro odrezali, a vedno je tako, da nekdo zmaga, drugi pa izgubi. Tokrat je postal zmagovalec 3. b.

Patricija Vahen, Alja Križanec in  Rahida Bahšani

ODBOJKAodbojka

Za odbojko so se odločile predvsem dijakinje iz vseh letnikov, ki so športni dan pričele z aktivnim ogrevanjem. Ko so bile mišice dovolj ogrete, se je pričela prva tekma. Vse tekme so potekale v športnem duhu, gledalci so lahko spremljali zagretost vseh ekip do samega konca. Napetost je strmo naraščala, vsi so bili v pričakovanju zmagovalca. Finale je bil zanimiv, saj smo bili priča tekmi med 2. a in 2. b. Vse dijakinje so si zagotovo želele zmago. Prvo mesto je ob koncu pripadlo dekletom iz 2. a, ki so si s svojo borbenostjo zagotovo zaslužile zmago.

kosarkaKOŠARKA

Za košarko so se odločili dijaki 1. in 2. letnika, ki so oblikovali 3 ekipe. Tudi tu se je vse pričelo z ogrevanjem, fantje so pri tem uporabili kar tri žoge (novinar je ta šport poimenoval žogotrimet). Vzdušje je bilo dokaj sproščeno, vendar se je v vseh ekipah čutila borbenost in želja po zmagi. Napeto je bilo do konca, prav do zadnjih minut pa se ni vedelo, kdo bo zmagovalec. 2. b je bil tisti, ki si je ob koncu priboril 1. mesto, 2. je pripadlo 2. c, tretje pa 1. c.

Luka Drofenik in Lara Tepeš

 

PLAVANJEDCIM100GOPROG0031120.

Tudi na plavanju smo športni dan preživeli lepo. Pričeli smo ob 9.uri. Skupaj s spremljevalkami smo zaplavali v bazenu, se zabavali in družili. Rekreirali smo se tri ure. Med tem smo tudi poskrbeli, da nismo bili lačni. Nato smo si ogledali še tekmo v odbojki med dijaki in profesorji.

Pia Novak in Nina Sekirnik

kolesarjiKOLESARJENJE

Kolesarji smo se zbrali pred šolo ob 08:45. Zaradi pomanjkanja zraka v zračnicah smo štartali malo kasneje, kot je bilo načrtovano, a smo vseeno pravočasno prišli na cilj. Prvi postanek smo imeli v Podčetrtku, kjer smo tudi malicali. Nato smo se odpeljali do samostana v Olimju, kjer smo sedeli pod lipo in imeli težke debate o hrani in pijači. Po krajšem postanku smo odkolesarili do I. OŠ v Rogaški Slatini.

Domen Zupan

 

Sledila je slavnostna podelitev priznanj, potem pa smo, namesto da bi odšli domov, radovedno gledali odbojkarsko tekmo med dijaki in profesorji. Prav zanimivo je bilo. Naši profesorji so dokazali, da še niso za v staro šaro in da je pomemben predvsem

ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU!

ucitelji

Več fotografij v fotogaleriji.

Dostopnost