‘Športanje’ v Portorožu

V petek, 11. septembra 2015, smo se nekateri dijaki tretjih in četrtih letnikov odpeljali proti Portorožu. Spremljali sta nas profesorici Zora Tabak in Rebeka Majer Amon.

Ko smo prispeli do našega cilja na Primorskem, smo se zaradi sončnega vremena takoj zapodili na plažo, kjer se je začel program. Sretan Stanišič, ki je inštruktor reševalcev na morju, nam je pokazal, kako rešiti človeka, ki se utaplja. Ko nam je podal vsa teoretična navodila, smo prešli na prakso v vodi in se dobro odrezali. Preizkusili smo se tudi v vaterpolu in ugotovili, da ta igra zahteva veliko plavalnih spretnosti. Po končanih z vodnih aktivnostih smo se pomerili v odbojki na mivki. Ob 18. uri smo se odpravili na večerjo v restavracijo Paco, kjer smo imeli na voljo različne menije, od pic do testenin itd. Siti od dobre večerje smo se z avtobusom odpravili do našega prenočišča v Luciji. Tam so nekateri trenirali svoje mišice v fitnesu, spet drugi so se pomerili v biljardu, košarkaški navdušenci pa so si čas krajšali v telovadnici pod košem. Zvečer smo se sprehodili po Portorožu in se po dveh urah vrnili v hotel.

Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili do pomorske šole v Portorožu, kjer so nam najprej predstavili, kako poteka pouk na njihovi šoli. Temu je sledila še preizkušnja v veslanju. Vsak je pograbil za eno veslo in se usedel v čoln. Punce smo bile na enem, fantje pa na drugem. Izvedli smo tekmovanje, kdo bo prvi prišel do glavne obale v Portorožu. Sicer so fantje zmagali, a smo punce osvojile lepšo tehniko. Sledil je ogled košarkarske tekme med Slovenijo in Latvijo, kasneje pa smo se, malo razočarani nad izidom tekme, odpravili na kosilo. Po kosilu smo bili na pedolinih in igrali odbojko. Po večerji smo se ponovno odpravili v mesto.

V nedeljo smo po zajtrku odšli na obalo, kjer smo se preizkusili v vožnji modelčkov malih jadrnic, ki jih upravljaš z daljincem, nato pa smo s profesionalnimi jadralci odšli na prave jadrnice in lovili veter.

Po kosilu in sladoledu smo se, polni lepih doživetij, odpeljali proti Rogaški Slatini.

Kaja Kuraj, 3. b

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

Dostopnost