Športni dan

V torek, 17. decembra, je za dijake Šolskega centra Rogaška Slatina v popoldanskem času potekal športni dan. Prijavili smo se lahko na različne aktivnosti: nogomet, odbojka, plezanje in pohod.

Nogomet se je odvijal v športni dvorani Janina. Pridružili so se nam učenci iz II. osnovne šole in z nami preživeli športno popoldne. Udeleženci so se razdelili v 5. skupin: Radolica, Čebelice, 5. štuk, OŠ in Fazani. Po končanih tekmah so sešteli rezultate in jih razglasili. Prvo mesto je osvojila ekipa Radolica, drugo mesto Čebelice in tretje mesto ekipa 5. štuk. Na nogometu je bilo zelo zabavno in zanimivo.

Odbojka in plezanje sta potekala v Ratanski vasi v športni dvorani pri II. osnovni šoli. Pri odbojki so se dijaki razdelili kar v 8 skupin: Sove, Hudičeki, Bureki junajted v. 2, No name, Osem, Snežaki, CD in Chivas. Najboljša je bila ekipa Bureki junajted v. 2, drugo mesto je osvojila ekipa Chivas , tretje mesto so zasedli Hudičeki. Na odbojki je bilo zelo zanimivo, saj so bile vse ekipe zelo dobre, tekme pa zelo borbene. Na plezanju je bilo sproščujoče in zabavno. Vsak ima svoj način plezanja, zato so izbirali različne metode in načine plezanja, da so bili čim boljši. Plezanje je šport, pri katerem je potrebna moč, koncentracija in seveda kanček spretnosti.

Ena izmed možnosti lepo preživetega športnega dne je bil tudi pohod po okolici Rogaške Slatine. Zbor pohodnikov je bil na ploščadi pri Pegazu. Med pohodom so imeli tudi postanek za kakšno malico in ogled znamenitosti. Udeleženci so si pohod popestrili s pogovorom in zabavo.

Dijaki smo se na športnem dnevu med seboj bolje spoznali in se zabavali. V lepem spominu nam bo ostal tudi zaradi druženja s sošolci in profesorji.

Lara Veilguni, 3. c

[Not a valid template]
Dostopnost