Športni tabor na Krku

Dijaki 3. in 4. letnika gimnazije so prvi oz. drugi vikend v septembru preživeli na športnem taboru na Krku, ki smo ga izvedli v okviru pouka športne vzgoje. Kako so se imeli dijaki 3. letnika, preberite v nadaljevanju.

Gimnazijci 3. letnika smo se v petek, 8. 9., v okviru 3. ure ŠVZ v spremstvu profesorjev športne vzgoje odpravili na športni tabor na otok Krk – v Malinsko.

Ko smo končno prispeli do našega hostla, smo se namestili po sobah in odhiteli na kosilo. Po popoldanskem počitku smo se odpravili proti plaži. Ta dan smo se lahko preizkusili v vožnji kajaka in supa. Po večerji smo odšli na večerni sprehod in ogled sončnega zahoda, čeprav smo tega žal za las zgrešili.

Naslednji dan smo (zelo) zgodaj zjutraj naredili krajši sprehod po okolici in nato še raztezne vaje na igrišču pred hostlom. Sledil je zaslužen zajtrk, zatem pa odhod proti obali. Najprej smo imeli učne ure reševanja iz vode, nato pa je bil čas za vožnjo z banano, s katere smo vsi prej ali slej popadali. Popoldan je bilo za nas organizirano potapljanje z jeklenko, da smo lahko pokukali še v življenje pod vodo. Zvečer smo imeli veliko prostega časa, ki smo ga izkoristili za sprehod po obali in druženje ob pijači.

V nedeljo smo se še enkrat vozili s kanuji, se potapljali na vdih in prosto plavali. Po kosilu smo spakirali stvari, pospravili sobe ter se še zadnjič sprehodili do plaže, kjer smo preživeli še zadnje ure našega tabora. Okoli petih smo krenili proti domu. Na poti nas je presenetila gneča na cesti, zato smo v Rogaško Slatino prispeli v poznih večernih urah.

Utrujeni, a polni lepih doživetij smo tako končali naš športno obarvan vikend.

Gal Jagodič, 3. b

Dostopnost