Športni tabor v Portorožu

Dijaki 3. in 4. letnika gimnazije so del obveznosti pouka športne vzgoje opravili na športnem taboru v Portorožu. Tja so se odpravili kar hitro po začetku pouka, ko je bilo tudi vreme še naklonjeno aktivnostim v in ob morju. Po taboru so strnili svoje vtise.

Prvi termin – 3. a

V četrtek, 2. 9. 2021, smo se dijaki 3. letnika gimnazije okoli 12. ure odpravili na tridnevni športni tabor v Portorožu. Pot do tja je bila kar dolga, vendar je v dobri družbi hitro minila. Takoj, ko smo prispeli na naš cilj, smo se odpravili na plažo. Tam smo najprej spoznali gospoda Sretana, ki nam je za začetek pojasnil potek aktivnosti, ki so nas čakale v naslednjih dneh. In že je bil na vrsti prvi skok v morje, preostanek popoldneva pa smo izkoristili za uživanje in izvajanje aktivnosti v morju. Po večerji na obali smo odšli do hostla, kjer smo prenočevali. Tam smo se razpakirali, postlali postelje, se stuširali in odšli nazaj v Portorož, kjer smo imeli na voljo nekaj časa zase.

Drugi dan smo se zbudili okoli 8. ure in se odpravili na zajtrk, potem pa smo se z avtobusom odpeljali do plaže. Tam smo najprej odšli na krajši tek ob obali, sledila je telovadba. Po telovadbi smo se seznanili s tehnikami reševanja iz vode, nato pa smo imeli na voljo vožnjo z malo jadrnico, supom, kajakom ali s pedolini. Sledilo je kosilo, kasneje pa prosti čas, ki smo ga izkoristili za plavanje v morju in igranje odbojke na mivki. Pozno popoldne smo odšli nazaj do hostla.

Zadnji dan se je prav tako začel z zajtrkom, ki mu je sledilo predavanje o reševanju iz vode in nasveti, kako pravilno ukrepati in pomagati utopljeni osebi. Po predavanju smo spakirali vse stvari in se odpravili do plaže, kjer smo imeli jutranji tek in telovadbo. Sledil je praktični del reševanja iz vode, kjer je vsak iz vode poskusil rešiti enega sošolca. Okoli druge ure smo imeli kosilo, nato pa ponovno prosti čas, ki smo ga izkoristili za sladoled, istrske fritule, sončenje, plavanje v morju in igranje odbojke. Pozno popoldne smo se z avtobusom odpravili proti domu.

Kljub temu, da so bile nekatere aktivnosti za nas kar naporne, smo uživali in se kot razred še bolj povezali.

Brina Volovšek in Nina Klemenčič, 3. a

Drugi termin – 4. a

V četrtek, 9. 9. 2021, smo se dijaki 4. a odpravili na športni tabor v Portorož.

V popoldanskih urah smo prispeli na portoroško plažo, kjer nas je pričakal gospod Sretan. Tabor smo začeli z ogrevanjem na mivki, nato pa smo naredili nekaj plavalnih vaj v morju. Po aktivnostih smo se odpravili na zasluženo večerjo. Po večerji smo se odpravili do hostla in razpakirali, kasneje pa spoznali še večerno vzdušje Portoroža. Naslednje jutro smo dan po obilnem kupu palačink pričeli z jutranjo telovadbo in s plavanjem. Po kosilu smo imeli vožnjo z jadrnico, kajakom, supom, pedolinom in raftom. Dan, preživet na plaži, smo zaključili z odbojko in kasneje večerne ure preživeli v mestu, kjer smo tudi pričakali sošolkin osemnajsti rojstni dan. Na vrsto je prišel še zadnji dan našega tabora, ki smo ga izkoristili z vsemi aktivnostmi na vodi. Polni novih doživetji smo se zvečer odpravili nazaj proti domu.

Zoja Krklec in Živa Knez, 4. a

Dostopnost