Športni tabor v Portorožu

Dijaki 3. in 4. letnika gimnazije so del ur športne vzgoje opravili na športnem taboru v Portorožu. Po vrnitvi so strnili vtise.

V četrtek, 3. 9. 2020, smo se dijaki 4. a odpravili na tridnevni športni tabor v Portorož. Izpred šole smo se na nepozabno tridnevno ekskurzijo odpravili okoli 12. ure. Bili smo neučakani, vožnjo pa smo si popestrili z glasbo in našim odličnim prepevanjem. Okoli 15. ure smo končno prispeli in se hitro odpravili proti plaži. Tam nas je čakal gospod Sretan, ki nas je najprej seznanil s potekom tabora, nato pa smo začeli z aktivnostmi. Vozili smo se s kanuji, supi, pedolini ter z raftom. Po vodnih aktivnostih smo igrali odbojko na mivki. Kmalu je bil čas za večerjo, ki nas je čakala v restavraciji Figarola. Najboljši del tabora pa se je dogajal zvečer, ko smo se vrnili v dom, se osvežili in se uredili za ven. Tako smo se družili tri dni, kar je nam, dijakom 4. letnika še posebej ugajalo, saj nam je zaradi korone odpadla maturantska ekskurzija. Prosti čas smo si krajšali v portoroških kavarnah. Vsega lepega pa je enkrat konec in tako smo se tudi mi v soboto okoli 17. ure odpravili proti domu. Za nepozabno tridnevno druženje pa se iskreno zahvaljujemo profesoricama Zori in Nini.
Urša Svetina, 4. a

V četrtek, 10. septembra 2020, smo se okoli poldneva dijaki tretjega letnika gimnazije odpravili na športni tabor v Portorož namesto tretje ure športne vzgoje. Spremljali sta nas profesorici Zora Tabak in Nina Šrimpf.
Takoj po prihodu smo se odpravili na plažo, kjer nam je na začetku profesor športne vzgoje in reševalec iz vode podal osnove reševanja iz vode. Najprej smo samo vzorno poslušali, nato smo vse skupaj preizkusili še v vodi in ugotovili, kako pomembno je imeti takšno znanje. K sreči tega v teh treh dneh nismo potrebovali. Siti od dobre večerje smo se z avtobusom odpravili do našega prenočišča v Luciji. Tam so nekateri trenirali svoje mišice v fitnesu, spet drugi so se pomerili v biljardu, košarkarski navdušenci pa so si čas krajšali v telovadnici pod košem.
Naslednje jutro smo se prebudili polni nove energije in vroč ter sončen dan izkoristili za vožnjo z jadrnico, s kanujem, s supom in s pedalini v še vedno toplem morju. Po zaključenih vodnih aktivnostih smo se pomerili tudi v odbojki na mivki.
Na vrsto je prišel še zadnji dan našega tabora, ki smo ga maksimalno izkoristili z vsemi aktivnostmi v vodi, saj smo vedeli, da nas po brezskrbnem koncu tedna znova čakajo šolske klopi in zvezki. Topli sončni žarki so nas v večernem času pospremili nazaj v Rogaško Slatino.
Vid Vehovar, 3. a

Del aktivnosti je zbranih v videu in na fotografijah:


 

Dostopnost