Spoznajmo svoj poklic: tehnik optik

V ponedeljek, 10. 10. 2016, smo na šoli izpeljali učno situacijo ‘Spoznajmo svoj poklic’ za dijake 2. letnika programov tehnik optik in tehnik steklarstva.

Dijaki 2. c smo si ogledali optiki Sentina in Clarus v Celju. Spoznali smo trenutne modne trende s področja korekcijskih in sočnih očal. Podrobno so nam predstavili delo v optiki ter stroje in naprave (vključno z refrakcijsko ambulanto). Dobili smo nekaj koristnih podatkov o iskanju službe, praksi in nadaljevanju študija za optimetrista. Ogledali smo si njihove poslovne prostore in ordinacijo ter izvedeli vse o prodaji in delu s kontaktnimi lečami. Po koncu ogleda smo gostiteljem zastavili vprašanja, na katera so podrobno in z veseljem odgovorili.

Ta učna situacija je bila izjemno zanimiva in poučna. Dopoldan v družbi naših profesoric Branke Kovačič in Andreje Novak ter bivših dijakov naše šole (zdaj zaposlenih v teh optikah) nam je prehitro minil.

Hvala optiki Clarus in optiki Sentina v Celju za res strokovno predstavitev svojih optik, naklonjen čas, prijaznost in za vsa prejeta darila.

Manja Maček, 2. c

Dostopnost